ZASLUŽENA POBJEDA RUDARA U KOTORIBI – MEĐIMURSKI DERBI OSAKATILI SUCI

 NK GRANIČAR KOTORIBA – NK RUDAR MURSKO SREDIŠĆE 0-1

Ovo izvješće nećemo nažalost započeti  sa zasluženom,  ali teško izborenom pobjedom Rudara, već sa sucem Ivicom Križaćem iz Čakovca koji je današnjim suđenjem izvršio masakr nad nogometom i šteta je uopće što se takvi suci nalaze tako visoko i sude ligu kojoj nisu dorasli.

Kada sudac na utakmicu podijeli 13 žutih kartona uključujući tu i još dva crvena , a utakmica je sve drugo samo ne gruba i prljava, onda tu nešto ne štima. Ili  taj sudac ne zna ili namjerno želi nekoga oštetiti ili sudi za nekog trećeg.

Kada nakon završene utakmice delegat napiše da je suđenje bilo dobro onda to još nešto otkriva , a to je da između sudaca i delegata postoji prevelika  sprega i oni su sami sebi dovoljni. Krajnje je vrijeme da se već netko zapita tko je tu radi koga, da li klubovi radi sudaca ili obrnuto.

Po pokazanim kartonima netko bi zaključio da je na igralištu vođen rat , a  ne utakmica ,više prijateljska nego prvenstvena i koja završava zajedničkom večerom obiju ekipa.

 Okrenimo se sada i malo samoj utakmici . Rudar je utakmicu započeo u nešto izmijenjenom sastavu nego prošle subote i cijelo prvo poluvrijeme u ne baš blistavoj igri bio nešto bolja ekipa sa jednom pravom  prilikom  i dvije poluprilike.

Domaćini nisu bili previše opasni tako da ni oni nisu stvorili previše povoljnih šansi. Čini  nam se da je Rudar puno kvalitetnija ekipa što se tiče pojedinaca od domaćina  i trebao je  puno lakše doći do pobjede. Nećemo ulaziti previše u razloge što do toga nije došlo, da li je to način igre, sastav ekipe ili nešto drugo,jer je na treneru i njegovim savjetnicima da to riješe.

Ono što nas najviše veseli su tri boda koji puno znače.

Jedini gol za Rudar postigao je  Uroš Stojko u 75.min nakon što je u igru ušao u 46. minuti.

Gol je postignut sa igračem manje jer je sudac Križaić u 60.min zbog drugog žutog kartona isključio D.Šoltića.

U 88. min iz igre je isključen i  D.Zadravec , također zbog  drugog kartona. Koliko će ova kartonijada suca Križaića  stajati funancijski i igrački klub ostaje da se vidi.

Treba još reći da je  nakon dužeg perioda neigranja u  igru u 67.minuti ušao M.Županec .

Sastavi :

 NK “GRANIČAR” :  Jambres , Gorupić , Latin ,Cecelja , Lončar , Stojkov ,Paveli , Kos ,

                        Kučan , Heterlendi , Nađ / Vidović , Rebrek, Mikulan, Matotek , Tilošanec

                        Mlakar

NK ” RUDAR”  M.Rajf, Jezernik ,Šprajc , Vuri , Vurušić , Šoltić D. , Novak F. Zadravec ,

                        Šoltić N. ,Novak D. Šoltić M.  /R.Rajf , Županec , Knežević , Stojko , Podgorelec

                        Čalopa , Rihtarec

Suci: Križaić Ivica , Novosel Bojan ,Kraljić Lidija , Horvat Matija   delegat: Lilovac Željko

Varaždin

Gledatelja :300

U subotu 15.03.2014 na igralište Šuderka dolazi ekipa  Međimurja iz Čakovca protiv koje je ekipa Rudara na jesen pružila izvrsnu igru pa se nadamo iako oslabljeni, ponavljanju iste ako ne i bolje.

 

                                                        (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)