Zaslužena pobjeda Bratstva Jurovec u derbiju s Murom Hlapičina

Derbi ovog kola  2. Županijske lige Skupine „B“ odigran je ove nedjelje u Jurovcu. U borbi za sam vrh ljestvice sastale su se ekipa domaćina Bratstva iz Jurovca i ekipa Mure iz Hlapičine. Lijepo vrijeme, prekrasan ambijent s oko 350 gledatelja jednostavno je pozivao igrače da pokažu sve što znaju. U prvom dijelu utakmice vidjeli smo lijepu borbenu i efikasnu igru.

Domaćin je prvi došao vodstvo od 1:0  i to u 10. minuti  zgoditkom Danijela Levačića, nakon lijepe akcije po desnoj strani.

Mura vrlo brzo već u 11. minuti gotovo na istovjetan način, nakon lijepog prodora po desnoj strani i prizemnog ubačaja izjednačuje rezultat. Kristijan Padarić poravnava na 1:1.

Nakon toga Mura ima i dvije ozbiljnije prigode za postizanje još kojeg zgoditka, ali dekoncentracija i nepreciznost su pridonijele da su te prigode ostale neiskorištene. Domaćini u 34. minuti dolaze u vodstvo od 2:1 iz kaznenog udarca. Jedno odguravanje s leđa sudac Dumančić procijenio je kao prekršaj za kazneni udarac, a siguran izvođač bio je David Goričanec.

Samo četiri minute kasnije u 38. minuti  za povećanje vodstva na 3:1, pobrinuo se Antonio Zubčić. Zaboravljen od obrane Mure ostao je sam na drugoj stativi i udarcem glavom postigao zgoditak. Pokušao je vratar Mure Lajtman obraniti taj udarac, no unatoč svim njegovim naporima lopta je završila iza gol linije i pomoći nije bilo.

Nadali su se gledatelji da će s obzirom na efikasni prvi dio biti još zgoditaka i u nastavku utakmice, no oni su nažalost izostali.

Bilo je dosta prigoda za postizanje zgoditaka, naročito od strane domaćina no oni ih nisu realizirali. Mura je bila prva koja je u drugom dijelu mogla postići zgoditak, kada jednu grešku domaćeg vratara Perčića ne koristi Telebuh.

Sve ostalo u nastavku bilo je na strani domaćina koji propušta nekoliko izglednih prigoda i na kraju apsolutno zasluženo pobjeđuje.

Ovom pobjedom Bratstvo se nalazi na 3. mjestu s bodom zaostatka iza vodećeg Strahoninca, ali i utakmicom manje. U istoj situaciji je Bratstvo iz Savske Vesi. Već u sljedećom kolu Bratstvo može puno toga riješiti, kada se  sastaje s vodećom ekipom Strahoninca na njihovom terenu.

Mura je pak sada na 5. mjestu s 46 bodova, ali i dvije utakmice manje. Mura je u sljedećom kolu domaćin ekipi D. Koncovčaka, koja vodi ogorčenu borbu za opstanak. Recimo još da je ovu utakmicu Mura odigrala u novim dresovima koje im je sponzorirala firma Quality Assurance Team d.o.o, te im se rukovodstvo i igrači NK Mure  i ovim putem najljepše zahvaljuju.

Ono što je svakako pohvalno je fer i korektna igra obiju ekipa, a isto takvo bilo je i ponašanje navijača obiju ekipa. Nakon utakmice bilo je zajedničko druženje svih aktera ove utakmice uz grah domaćina za čiju je kvalitetu garantirao poznati hlapičinski kulinarski majstor Jurović Dragutin- Medek, a za osvježavajuća pitanja udruženim snagama pobrinuli su se šankisti Bratstva i Poleta iz SV. Martina na Muri.

2. međimurska liga Skupina “B”, Jurovec 06.05. 2018., 25. kolo

BRATSTVO /J/ – MURA   3:1 (3:1)

Suci: Marijan Dumančić, Zoran Novak, Toni Fažon

Delegat: Željko Bacinger

strijelci: 1:0 10′ Levačić, 1:1 11′ Padarić, 2:1 34′ Goričanec (KU), 3:1 38′ Zubčić

gledatelja: 350

BRATSTVO: Perčić, Zubčić (78′ Kirec), Jambrović (61′ Novinšćak), Knežević, Jambrović, Kočila, Marceković, Levačić (72′ Ivančić), Trstenjak, Jurović, Goričanec ( 65′ Brezovački), pričuve: Jelenčić, Ivančić, Kirec, Petermanec, Brezovački, Novinšćak trener: Branko Jambrović

MURA: Lajtman, Rožman, Podvez, Čurin (89′ Vršić), Stojko, Padarić (89′ Vrbanić), Varga, Haček (85′ Frbežar), Perčić (40′ Bistrović), Telebuh, Srša, pričuve: Sakač, Frbežar, Vrbanić, Vršić, Bistrović trener: Ivan Zobec

(tekst i foto Z. Rihtarec)