Zamjena ribolovnih uvjerenja

Poštovani bivši, sadašnji a i budući ljubitelja ribolova, ribiči i svi Vi koji imate uvjerenja o položenom ribolovnom ispitu.

Sukladno novom Zakonu o slatkovodnom ribarstvu koji je stupio na snagu sredinom 2019. godine, a vezano uz prodaju ribolovnih dozvola u elektronskom obliku obavještavamo Vas da ste dužni zamijeniti postojeće uvjerenje o položenom ribolovnom ispitu „NOVIM UVJERENJEM“. Ne učinite li to nećete biti u mogućnosti kupiti ribolovnu dozvolu za 2021. godinu a i svaku iduću godinu koja nam predstoji.

Zamjenu ribolovnih uvjerenja u Međimurskoj županiji obavljat će prema zaduženju Hrvatskog ribolovnog saveza, Međimurski Ribolovni savez.

Međimurski ribolovni savez organizira nekoliko „centara“ gdje  stručno osposobljene osobe uz STROGO pridržavanje svih epidemioloških mjera sprovode zamjenu uvjerenja. Vaša dužnost je da pratite internet stranice: http://www.ssrd.hr/public/index.php te internet portale na kojima ćemo objavljivat  gdje i kada će se vršiti zamjene. Sa sobom OBAVEZNO ponijeti: Osobnu iskaznicu, (tko ima staru osobnu – MORA imati neki drugi dokument gdje je OIB), uvjerenje ili potvrdu o položenom ribolovnom ispitu. Zamjena se naplaćuje 100,00 kuna te se dobije potvrda u uplaćenom iznosu. Osobe koje su polagale ribolovne ispite tokom 2020. godine oslobođene su plaćanja, ali su dužne pojaviti se u određenim centrima sa potrebnom dokumentacijom.

DATUMVRIJEMEMJESTODRUŠTVO
07.11.2020.15.00 – 19.00 hGoričan – RIBIČKI DOMČRNEC-D. Hraščan, TRNAVA-Hodošan,

SMUĐ-Goričan, ŽUŽIĆKA-Kotoriba, SMUĐ-Draškovec, ŠARAN-Palinovec

08.11.2020.08.00 – 12.00 hSv. Marija – RIBIČKI DOMDRAVA -D. Mihaljevec, KLEN-Sv. Marija, MRENA-D. Vidovec, ŠTUKA-D. Dubrava,

SOM-Kotoriba

14.11.2020.15.00 – 19.00 hIvanovec – DRUŠTVENI DOMČAKOVEC, LINJAK-Ivanovec, LINJAK-Palovec, SUNČANICA-Pribislavec,

ŠARAN-Mala Subotica

15.11.2020.09.00 – 13.00 hPrelog –  HOTEL DG SPORTGLAVATICA-Prelog, JEZERIŠĆE-S. Juraj u trnje, OSTRIŽ-Cirkovljan, SLOGA-Oporovec,
21.11.2020.15.00 – 19.00 hNedelišće – RESTORAN ATLANTIKAMUR-Nedelišće, TSH-Čakovec,

Molimo sve ribolovce da se pridržavaju rasporeda prema pripadnosti pojedinom ribolovnom društvu, kako bi se smanjile gužve, te kasnije lakše distribuirale kartice.

Kartice će podizati u Savezu predstavnici pojedinih društava za sve svoje članove, a članovi će iste podizati u svom matičnom društvu desetak dana nakon upisa.

Do sada su „obrađena“ tri centra i ukupno je napravljena zamjena 800. ribolovnih uvjerenja.

Tajnik:                                                                                       Dopredsjednik:

Darko Oreški                                                                                                   Miroslav Mikuličić