Zajednica sportskih udruga Čakovca dobila 84.750 kuna za Ljetne sportske kampove

Središnji državni ured za šport objavio je rezultate natječaja o sufinanciranju športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2019. godini. Između 497 prijavljenih programa Središnji državni ured za šport sufinancirat će njih 118, među kojima i projekt “Ljetnih sportskih kampova – Svaki tjedan sport jedan” koje organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca.

Za taj projekt koji će u 2019. godini doživjeti svoje 15. izdanje iz državnog proračuna bit će izdvojeno 84.750 kuna. SDUŠ će tako drugu godinu za redom sufinancirati čakovečke ljetne sportske kampove, na što je predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić iznimno ponosan.

“Osim što smo još jednom potvrdili vrijednost naših Ljetnih sportskih kampova opravdali smo povjerenje koje nam je ukazano lani. Uspješno smo odradili projekt prošle godine, a to ćemo sigurno učiniti i ove u kojoj nam je odobreno 9.000 kuna više sredstava” rekao je Ružić i dodao kako se profesionalizacija funkcije tajnika u Zajednici sportskih udruga još jednom pokazala kao pun pogodak.

“Naš tajnik Tomica Jakopec ponovno je odradio sav posao u pisanju projekta, ishodio potrebne dokumente i prijavio nas na natječaj. Na temelju te prijave odobreno nam je 80 posto sredstava potrebnih za kampove” izjavio je. Govoreći o projektima kazao je kako će ih Zajednica ove godine odraditi 14 što će biti dobra uvertira za sve ono što očekuje čakovečku sportsku obitelj u 2020. kada će grad Zrinskih nositi titulu Europskog grada sporta.

Ovogodišnji Ljetni sportski kampovi bit će održani od 17. lipnja do 6. rujna, a sljedećeg tjedna bit će poznati konačni raspored kampova. Prošle godine na kampovima je sudjelovalo rekordnih 410 učenika koji su zabilježili 1747 sudjelovanja ili u prosjeku svaki školarac sudjelovao je na nešto više od 4 kampa. Organizator kampova je Zajednica sportskih udruga Čakovca, pokrovitelj Grad Čakovec, a kampove provede čakovečki sportski klubovi sa svojim školovanim trenerima.

Osim Zajednice sportskih udruga Čakovca, Središnji državni ured za šport kroz program za poticanje lokalnog športa sufinancirat će samo još jedan projekt iz Međimurja, onaj koji je prijavila Škola nogometa Međimurja Čakovec.

(Miljenko Dovečer, foto : ZŠU Čakovec)