Zadar Open: Serdarušić na startu protiv drugog nositelja

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić prošao je na izvlačenju najlošije od petorice naših igrača koji će nastupiti u glavnom turniru premijernog izdanja ATP Challengera Zadar Open. Suparnik u prvom kolu na igralištima Falkensteiner Resorta Punta Skala u Petrčanima bit će mu Indijac Sumit Nagal, drugi nositelj i 139. tenisač svijeta s aktualne ATP liste.
Pobjednik tog okršaja u osmini finala će se sastati s Milijem Poljičkom ili Franom Ninčevićem, jer je upravo njih dvojicu ždrijeb spojio u uvodnom kolu. Matija Pecotić za suparnika je dobio zasad nepoznatog kvalifikanta, a Duje Ajduković će igrati protiv Slovaka Lukáša Kleina.
Petorici hrvatskih igrača u glavnom turniru mogu se pridružiti i oni iz kvalifikacija (početak je u nedjelju u 10:30), prođu li dva kola: to su Luka Mikrut, Matej Sabanov, Duje Kekez i Noa Vukadin.
“Ovaj turnir je veliki iskorak, pogotovo za zadarsku regiju. Imali smo Davis Cup, imali smo Adria Tour, ali to su natjecanja zatvorenog tipa, recimo to tako, s unaprijed određenim natjecateljima. Ovo je međunarodni turnir koji privlači igrače iz mnogih zemalja i dat će priliku domaćim tenisačima. Pogotovo mlađi ovdje mogu napraviti razvojni put. Također, turnir će podići nivo razvoja tenisa u Zadru. Vjerujem da će na cijeloj seriji turnira koji će se organizirati u Hrvatskoj, ITF i Challengera, hrvatski igrači imati blagodati da ne moraju putovati po svijetu. Pružena im je mogućnost da iskorak naprave u svojoj zemlji”, kaže direktor turnira Toni Dujmenović.
Turnir će se održati u sportskom kompleksu Falkensteiner Resorta Punta Skala, u koji su već dolazila neka velika teniska imena. Primjerice, Michael Stich i Mikael Tillström, a u najavi su Thomas Enqvist, Gilles Müller, Karel Nováček…
“Mi u Falkensteiner Resortu Punta Skala težimo prema aktivnom, sportskom turizmu, kako bismo se profilirali kao poznata destinacija, što u Hrvatskoj, što internacionalno. Turnir nam je vrlo važan iskorak prema tome. Dosadašnje iskustvo nam puno pomaže u organizaciji. S Hrvatskim teniskim savezom već godinama imamo uspješnu suradnju, pa smo ugostili našu i reprezentacije SAD-a i Francuske. Tijekom ljeta imamo kampove s poznatim bivšim ATP igračima – prošle godine to je bio Michael Stich, ove godine će to biti Gilles Müller, Thomas Enqvist…”, rekao je Goran Sremec, resident menadžer resorta.
Praćenje turnira, već od početka kvalifikacija, omogućeno je putem videostreama, a od petka će biti u izravnom prijenosu u programu Sportske televizije.

Press Hrvatski teniski savez