Zadar Open: Najmanje petorica hrvatskih igrača u glavnom turniru!

U glavnom turniru premijernog izdanja ATP Challengera Zagreb Open, koji će početi kvalifikacijskim mečevima u nedjelju 21. ožujka, igrat će najmanje petorica hrvatskih tenisača.

Dvojica, Nino Serdarušić i Duje Ajduković, izravno su ušli na turnir prema plasmanu na pojedinačnoj ATP listi, a trojici su pripale pozivnice organizatora: to su Mili Poljičak, Frane Ninčević i Matija Pecotić.

U kvalifikacijskom turniru, koji će se također održavati na igralištima Falkensteiner Resorta Punta Skala u Petrčanima, s pozivnicom će od naših igrača nastupiti Duje Kekez, Noa Vukadin i Luka Mikrut.

Među prvima koji je stigao u Petrčane, gdje će se turnir održavati do nedjelje 28. ožujka, bio je naš Davis Cup reprezentativac Matija Pecotić.

“Ugodno je bilo iznenađenje kad smo vidjeli ne samo da se igra Challenger u Zadru, nego da slijede još dva u Splitu i jedan u Zagrebu. Mislim da Hrvatski teniski savez puno ulaže u naš tenis i da je to nevjerojatna prilika za domaće igrače da se dokažu, da dobiju priliku. Pogotovo sada, kad se igra malo turnira, da pokažu koliko su dobri.”

Koliko je bitno igračima na ovoj razini natjecanja da će u sljedećih mjesec i pol biti odigrana četiri turnira u Hrvatskoj?

“Mnogo nam znači. Tko odigra dobro to mu može promijeniti sezonu, a na neki način i karijeru. Nije lako biti igrač Challengera, jer si između Futuresa i ATP-a: blizu, ali ne na toj razini da možeš zaraditi dovoljno i reći da si imao uspješnu tenisku karijeru. No ovakve prilike su nam potrebne da bismo došli do tih velikih turnira. Svakako nam puno znači da su četiri vezana Challengera, to se rijetko događa i fantastično je da je to u Hrvatskoj.”

Sezona Challengera na zemljanim igralištima u Europi počela je na Gran Canariji, a Zadar je tek drugi turnir takve vrste u kalendaru.  Je li to prednost za naše igrače?
“Mislim da jest. Generalno, igralo se u dvoranama, pa i ja sam baš došao iz Bielle iz Italije s jako brze podloge. Oni koji su već neko vrijeme na zemlji su u prednosti i vidjet ćemo tko će to najbolje iskoristiti”, rekao je Pecotić.
Kvalifikacijski mečevi počet će u nedjelju, a prvi mečevi glavnog turnira u ponedjeljak. Praćenje svih mečeva omogućeno je preko video streama, a od četvrtfinala bit će u programu Sportske televizije.

 Press Hrvatski teniski savez