Za ulazak u finale Međimurje poraženo od Dubrave na turniru u Zagrebu

Igrači Međimurja nisu se uspjeli plasirati u finale, iako su imali pozitivan rezultat gotovo do samog kraja utakmice.

Prvi finalist Paraćevog turnira je domaća Dubrava TK poslije teške pobjede nad čakovečkim drugoligašem. Pobjedonosni gol Dubrava je postigla s bijele točke u 89. minuti, a Međimurje je od 71. igralo s deset igrača jer je zbog drugog žutog kartona isključen Pajić.

Utakmica je počela sjajnim pogotkom Brckovića već u 3. minuti kada je smjestio loptu pod gredu Mustapićevog gola. To je u neku ruku presjeklo odličnu ekipu Dubravu koja je ozbiljan kandidat za ulazak u 2. HNL, a dobro ju vodi trener Igor Cvitanović.

Agilni i agresivni domaćin imao je prigodu preko Turkalja  već u 5. minuti ali lopta odlazi preko vratnice. Do kraja poluvremena Međimurje kontrolira igru i na odmor se odlazi vodstvom Čakovčana.

U drugom dijelu dosta izmjena s jedne i druge strane u utakmici u kojoj je Međimurju bio dovoljan i bod za plasman u finale. U dva navrata Marcijuš i jednom Munivrana mogli su riješiti pitanje finalist. A onda u 71. minuti trenutak koji je usmjerio utakmicu kada nesigurni sudac Krizmanić zbog drugog žutog kartona isključuje Pajića.

Dubrava pritišće i lijepim golom Tolića iz slobodnog udarca poravnava rezultat u 83. minuti. Pobjednik je odlučen u 89. minuti kada Malenović ruši Slatinu u kaznenom prostoru, a s 11 m precizan je Mudražija za pobjedu Dubrave TK i ulazak u finale turnira.

MEĐIMURJE je igralo u slijedećem sastavu : Galoši, Pajić, Novoselec, Pušić, Brcković, Zanjko, Fadić, Hranilović, Trojak, Munivrana, Marcijuš  (Tkalčić, Jakšić, Ptiček, Branilović, Malenović).

Na ovoj utakmici trener Kristić nije mogao računati na oboljele i ozlijeđene Marića, Režića, Ikića, Rališa i Pataftu, a nakon utakmice nije bio zadovoljan igrom pogotovo u drugom poluvremenu.

– Imamo pozitivan rezultat, onda Pajić napravi glupost za isključenje, a neki igrači su igrali privatne utakmice tako da nismo zaslužili pobjedu.

MEĐIMURJE: Galoši, Pajić, Novoselec, Pušić, Brcković, Zanjko, Fadić, Hranilović, Trioak, Munivrana, Marcijuš  (Tkalčić, Jakšić, Ptiček , Branilović , Malenović ) ,

Posljednju utakmicu na turniru Međimurje će igrati u subotu 16. veljače u 15 sati u borbi za treće mjesto , a protivnika će saznati u srijedu (Kustošija ili Vinogradar).

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)