WHITE STONES I LAPORNIKI OBILJEŽILI KRAJ LOŠE RUDAROVE SEZONE

Nažalost, porazom je završio Rudar sezonu 2016/17. na kraju osvojivši deveto mjesto. Sezona koju će jedni smatrati uspješnom,drugi ne , ali je svakako bila turbulentna s puno izazova. Po nama po kvaliteti igračkog kadra svakako bi koje mjesto više na ljestvici bilo prikladnije , no uz sve probleme koji su se javljali tijekom sezone,  ozljede , premali kadar igrača  i s ovim mjestom treba biti zadovoljan. Sada preostaje svakako u ovom novom nadolazećem periodu prvo prije svega zadržati postojeći  kadar igrača i obavezno ga osvježiti sa nekoliko novih kvalitetnih igrača. Svakako sa igračima koji će klubu predstavljati pojačanja, a ne da samo popune broj. Koliko je nama poznato sa tim će se krenuti već ovaj nadolazeći tjedan pa onima koji su u klubu zaduženi za taj posao zaželimo puno sreće  i umješnosti u tom veoma važnom poslu za sam klub.

Što se tiče same utakmice možemo reći da smo prisustvovali dosta lijepom i atraktivnom susretu bez obzira na vrlo teške uvjete za  igru s obzirom na vrućinu koja je vladala. Gosti apsolutno bolji u prvom dijelu utakmice koji zasluženo  dobivaju sa dva zgoditka prednosti i to zgodicima Tomislava Medveda  u 13. minuti i Matije Kuhara u 36. minuti. Bilo je nekih sumnji u regularnost drugog zgoditka gostiju zbog navodnog zaleđa, ali suci su procijenili da je sve bilo regularno. Tako da je Varteks prvi dio utakmice dobio zasluženo s 0:2.

 

Drugi dio bio je posve neka nova priča , kada  Rudar postaje apsolutno bolja ekipa i svakako je zbog igre u drugom dijelu sigurno zaslužio barem bod.

Marko Šoltić svojim ulaskom u 64. minuti svakako je tome puno pripomogao , jer jako se osjetio u Rudaru nedostatak njega i Radikovića u veznom redu. Šteta što zbog ozljede nije mogao odigrati cijeli susret. U 67. minuti  Dario Šoltić na sebi svojstven način  smanjuje rezultat na 1:2. Puno sreće imali su gosti kada ih je  u zadnjih pet minuta utakmice sreća itekako pomazila. Prvo Marko Šoltić odlično puca glavom i samo uz veliku dozu sreće, kada su svi već loptu vidjeli u mreži  odličnog Drevena , izbacuju loptu sa same gol linije u polje.  Još jednom  sreća mazi goste i udarac Karla Goričanca s nekih osamnaest metara završava na gredi gostiju bez  promjene rezultata. I na samom kraju utakmice, nakon što su svi igrači Rudara krenuli u moguće poravnanje rezultata, gosti u zadnjoj 90. minuti preko Tomislava Harmicara postižu zgoditak za konačnih  1:3.

 

Još jedna lijepa priča vezana je uz ovu utakmicu , a to je, naročito u drugom dijelu , navijački dvoboj domaćih Lapornika i gostujućih White Stonesa, koji je protekao bez ijednog incidenta iako su bile smještene sasvim jedna uz drugu, sa zajedničkim druženjem uz grah poslije utakmice. Mi bi taj dio dvoboja proglasili neriješenim. Evo ovakve utakmice i druženja vraćaju vjeru u nogomet , pa makar i na ovim nižim razinama , a mnogima bi mogle biti za uzor.

Rudar je izgubio utakmicu , ali nije razočarao. Na kraju svakako istaknimo i druženje igrača Rudara  sa navijačima nakon utakmice za kraj ove sezone.

O razmišljanjima  i daljnjim planovima u Rudaru obavijestiti ćemo vas kroz razgovore sa vodećim ljudima kluba, trenerom i igračima.

RUDAR-VARTEKS  1:3  (0:2)

MŽNL ČK-VŽ   Igralište Šuderka   M.Središće     10.06.2017.god.        30.kolo

 

Suci: Bojan Novosel,Željko Šambar, Ivica Rojc      delegat: Josip Lesjak

Strijelci: 0:1 13.Medved   0:2 36.Kuhar  1:2 67.D.Šoltić 1:3 90.Harmicar

Gledatelja : 200

RUDAR:

Rajf,Den.Levačić,Vuri,Vurušić(87.Tkalec),Dan.Levačić,Knežević,D.Šoltić,Zadravec,Goričanec,

D.Novak(46.Horvat),N.Šoltić (64.M.Šoltić)

pričuve: Stojko,Tkalec,F.Novak,Horvat,M.Šoltić trener: Anton Srša

 

 

VARTEKS: Dreven,Kuhta,Radić,Medved,Sokser,Kuhar(80.Pakšec),Harmicar,Nježić,Broz,Prahić,Turković

pričuve:Vukman,Pakšec trener:Izet Terzić

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)