VRLO VAŽNA POBJEDA SOKOLA U BORBI ZA OPSTANAK

U nedjeljnoj utakmici koja se igrala u Vratišincu NK”SOKOL” pobijedio je momčad iz Palinovca NK”MLADOST” sa 2:1. Lijepi nogomet se igrao u Vratišincu sa raspoloženim domaćinom, ali i gostima koju su kroz utakmicu lovili rezultat, što na kraju nisu uspjeli. Već na početku utakmice Sokol je imao problema i Bistrović Mišel zbog ozljede morao je napustiti teren.

25

Hrabro su u utakmicu krenule obje momčadi sa izjednačenim prilikama za zgoditke,no prvu loptu u mrežu nakon lijepe akcije šalje Horvat Alen i Sokol od 33 minute vodi 1:0.Na terenu po prilikama za sljedeći zgoditak Sokol pa i Mladost izgledali su dobro, ali sa ozljedama za domaće bilo je sve gore. Pomalo šepajućim koracima vraćao se Lisjak Tomislav u obranu, ali izdržao je do 85 minute, međutim ozbiljnija je ozljeda bila kapetana Puh Saše te je  tražio zamjenu u 45 minuti. Kapetansku vrpcu preuzeo je vratar Žagar Davor, a na odmor se otišlo rezultatom 1:0 za Sokol.

18

Početkom drugog poluvremena u gužvi kod gostujućih vrata najbolje se snašao Vincek Mateo te daje svojoj momčadi prednost od 2:0. Nakon tog pogotka Mladost se razbudila i počela ozbiljnije prijetiti Sokolu, no obrana je bila koncentrirana kao i vratar Žagar Davor. Svoju koncentraciju vratar dokazuje i u 74. minuti,kada glavni sudac pokazuje na bijelu točku za goste zbog saplitanja igrača u kaznenom prostoru, a Žagar Davor nakon izvođenja udarca pogađa stranu te brani jedanaesterac. Nakon toga iz igre izlazi strijelac prvog pogotka Horvat Alen a kasnije 80. i 85. izlazi Vincek Aleksandar te Lisjak Tomislav.U igru su ušli redom Leich Andrej,Božić Mihael,Leško Nino,Moharić Luka te Zadravec Vjeran. Kao i Sokol, Mladost je iskoristila sve svoje izmjene pa su u igru ušli Ignac Dado (14. minuta Možek Marko),Sabolec Danijel (46. minuta Halić Denis) te Oršoš Silvio (62. minuta Kolarić Nikola).

05

U 90. minuti Vugrinec Hrvoje zabija pogodak za goste što su oni prema igri i zaslužili. Krajnji rezultat 2:1 potrebna je  injekcija Sokolu nakon teške dvije utakmice bez bodova. Utakmici je prisustvovalo više od stotinu gledatelja koji su bili zadovoljni prikazanom igrom i pobjedom, a njome je Sokol uhvatio priključak s ekipama na dnu tablice s realnim izgledima da osigura opstanak u 1. međimurskoj ligi. U sljedećem kolu Sokoli opet igraju kod kuće. U goste dolaze dečki iz Belice NK”BSK”.

(Antonio Horvat, foto Tin Tomanić i navijači Sokola)

02

04

07

08

09

11

12

13

15

16

17

19

20

21

22

23

27

28

29

30

32

zap 1

zap 2