“Volim nogomet” međunarodni turnir za djevojčice ovaj vikend u Čakovcu

Ovaj vikend vikend 15. i 16. lipnja u Čakovcu se održava 2. međunarodni turnir za djevojčice ” Volim Nogomet”.

Opći cilj međunarodnog nogometnog turnira za djevojčice je doprinijeti podizanju svijesti o ženskom nogometu u Hrvatskoj i regiji, te podizanje ravnopravnosti među spolovima u nogometu.

Specifični cilj održavanja turnira je stvaranje tradicije koja će promovirati ženski nogomet na međunarodnom nivou. Ove godine održat će se drugi po redu Međunarodni nogometni turnir za djevojčice „Volim nogomet 2019“ u organizaciji Nogometne škole Međimurje – Čakovec, koji je u službenom kalendaru Hrvatskog nogometnog saveza.

Na turniru će sudjelovati ukupno 24 ekipe – 12 ekipa u kategoriji WU-13 i 12 ekipa u kategoriji WU15 iz 7 različitih zemalja – Austrija, Slovenija, Srbija, Mađarska, BiH, Slovačka te naravno, domaćini iz Hrvatske. Prošle godine na turniru je sudjelovalo ukupno 350 djevojčica iz 5 zemalja uključujući domaćine (Slovenija, Slovačka, Mađarska, BiH i Hrvatska) dok ćemo ove godine ugostiti predstavnike iz 7 zemalja te ukupno 400 djevojčica koje će igrati utakmice.

Međunarodni turnir „Volim nogomet 2019.“ obuhvaća nogometne utakmice koje će se održati u dva dana – 15. i 16. lipnja 2019. godine u Čakovcu na terenima SRC „Mladost“ u Čakovcu.

Ženske nogometne ekipe dolaze  iz Osijeka, Rijeke, Splita, Zadra ,Beltinci ,Banja Luke ,Novog Sada ,Beča ,Brčko , Maribora ,Ljubljane ,Glavice , Szombathely , Trnave  i domaćini iz NŠ Međimurje Čakovec.

Turnir je koncipiran u dva dijela – prvi dio su utakmice unutar raspoređenih skupina, dok se drugi dio odnosi na utakmice Glavnog i Utješnog dijela turnira. Prvi dan turnira, 15. lipnja, od 16 do 20 sati igrati će se utakmice unutar raspoređenih skupina A, B i C. Svaka skupina sadrži četiri ekipe. Nakon utakmica po skupinama ekipe se rangiraju prema rezultatu.

Drugi dan predviđeni početak turnira je u 10 sati, a predviđeno trajanje turnira je do 15 sati. U tijeku turnira vodi se statistika te će se na kraju utakmice proglasiti najbolje pojedinke turnira, najbolja vratarka, najbolja nogometašica i nogometašica s najviše postignutih pogodaka. Osigurane su nagrade (pehar i medalje ) za  četiri prvoplasirane ekipe.

Dobrodošli !

RASPORED ODIGRAVANJA TURNIRA

(Tekst: M. Dovečer)