Vol nestao prije prodaje – Rudar i Plavi finalisti u Peklenici

Puno problema imali su Plavi oko održavanja tradicionalnog turnira. Naime u zadnji trenutak  odustala im je ekipa Podturna i to iz opravdanih razloga, naime zbog učešća u kvalifikacijama za ulazak u 1. ML  jednostavno nisu mogli sudjelovati. Kako su  sve ekipe koje su htjeli pozvati već imale dogovorene susrete u pomoć im je priskočila ŠN „Rudar“ te kao četvrtu ekipu poslao svoju kategoriju igrača U-17. Mladići su sasvim opravdali pozivanje te pružili vrlo dobar otpor domaćinu Plavima gdje su u prvoj utakmici dana izgubili sa 2:4.

01

01a

01b

U drugoj utakmici dana sastali su se Budućnost iz  Miklavca i Rudar iz Murskog Središća. U zanimljivoj utakmici slavio je Rudar sa 1:4.

Tako je raspored za drugi dan slijedeći:

Za 3.mjesto   sastaju se Budućnost Miklavec – ŠN Rudar U-17   u 16,00 sati

Finale:   NK „Rudar“-NK „Plavi“      u  18,00 sati.

02

02a

02b

Vol  na ražnju već je više godina obilježje i tradicija ovog turnira. I ovoga puta domaćin se pobrinuo  da na stolu bude ta  tako tražena delicija u našem kraju. Tu za prodaju nisu imali problema ,dapače vol  je nestao sa ražnja već nakon tri sata prodaje pa su mnogi nažalost ovaj put ostali bez svojih očekivanih porcija. Očito da Plavima taj posao sa volom dobro ide pa će iduće godine  morati potražiti vola većih proporcija. Sve u svemu lijep prvi dan turnira sa lijepom posjećenošću iako su na još veći posjet sigurno utjecale  priredbe Turnir prvaka u Vratišincu kao i Porcijunkulovo u Čakovcu.

03

03a

03b

Lijepo vrijeme i dobra organizacija te atraktivne utakmice poziv su svima da se i u nedjelju pridruže događanjima na Pocurkama i tako nagrade veliki trud koji su domaćini uložili u ovaj turnir.

Kao zanimljivost navedimo još da su KK Plavi poklonili svoj dres gradonačelniku Draženu Srpaku koji je on odmah obukao. Izgleda da su mu prije toga „uzeli mjeru“ jer veličinu su mu pogodili.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić, Z. Rihtarec)

dav

05

06