Vodeći na ljestvici srušen u Križovcu – Torpedo mu uvalio tricu

U posljednje vrijeme Križovec je neosvojiva tvrđava za sve klubove koji dolaze „na noge“ igračima Torpeda. Ne samo da u pravilu tamo ostavljaju bodove već se kući vraćaju „punih mreža“.

U 13. kolu 3. međimurske lige, koje se igralo ove nedjelje, ugostili su do tada vodećeg na ljestvici ekipu Jedinstva iz Novog Sela na Dravi. Kako se ipak radilo o ekipi koja je do sada sakupila najviše bodova i bila pritajeni favorit, neka veća golijada je izostala pa su gosti „popili“ samo tricu i pali na 3. mjesto. Zbog ovog poraza pretekle su ih čak dvije ekipe, Drava iz Kuršanca koja je sada vodeća s 34 bodova, dok se na drugo mjesto probio Otok koji ima bod manje. Torpedo drži konstantno visoko 4. mjesto, no uz ovakve igre možda može napredovati u poretku iako bodovna razlika do vodećeg trojca iznosi 6 do 10 bodova.

Ipak pobjediti vodećeg i to uvjerljivo s 3:0 nije mala stvar, ali govori da su Torpedovci, predvođeni trenerom-igračem Borisom Radikovićem sposobni savladati svaku ekipu lige bez obzira na njen plasman.

Andi Hatlek bio je u ovoj pobjedi dvostruki strijelac, a jedan zgoditak postigao je Dragan Tuksar. Pred oko 100 gledatelja dobro je sudio Mesarić, dok se u ulozi delegata našao Drvenkar.

Svoj prvi pogodak na utakmici postigao je s nekih 20 metara „bombarder“ Andi Hatlek u 35. minuti i s tim rezultatom se otišlo na odmor. U prvom dijelu vrijedno je spomenuti još i šanse koje nisu iskoristili Emanuel Šoltić i Dragan Tuksar.

Upravo ovaj posljenji drugu šansu ne propušta pa u nastavku u 72. minuti postiže pogodak za 2:0 na veliku radost Torpedovih navijača. Svojim drugim golom u 85. minuti Andi Hatlek postavlja konačni rezultat od 3:0 i do sada najveću (ne rezultatski) pobjedu „Dedinih“ dečki.

Spomenimo još i to da gosti nisu imali prave prilike i da je zadnjih 20 minuta odigrao 55-godišnji trener-igrač Torpeda Boris Radiković. Poslije utakmice rekao nam je da je ponosan na svoje igrače i sretan što ih trenira te im čestitao na ovom velikom uspjehu.

U zadnjem kolu koje se igra ove jeseni Torpedo gostuje kod Dubrave u Sivici. Utakmica počinje u 13,30 sati, a igra se u nedjelju.

(R. Tomanić, foto: NK Torpedo)