Visokom pobjedom nad ekipom Naprijeda iz Cirkovljana Rudar se plasirao u 1/4 finale KUP-a MNS

Visokom pobjedom od 6:1  nad ekipom Naprijeda iz Cirkovljana  u 1/8 finala Kupa Međimurskog nogometnog saveza  Rudar se plasirao u četvrtfinale, gdje očekuje pobjednika susreta između ekipa Hodošana i Nedelišća.

Rudar je sigurnom i mirnom igrom, ustvari  igrom koliko je bilo potrebno svladao međimurskog prvoligaša. Zgodicima Emanuela Pintarića u 6. minuti i  i Antonia  Zadravca u 15. minuti  Rudar je već na početku poveo s 2:0 tako da je mirno mogao nastaviti sam tijek utakmice. Ipak gosti preko  Maria Novaka u 32. minuti  smanjuju rezultat na 2:1, ali Rudar već u 34. lijepim zgoditkom Lea  Mesarića povećava  vodstvo na 3:1 i tako opet utakmicu dovodi u mirne vode.  To je bio i rezultat prvog dijela utakmice.

Po kiši koja je pratila igrače tijekom susreta, Rudarovci su u drugom dijelu postigli još tri zgoditka  i to redom u 68. minuti  Pono Pintarić za 4:1,79. minuti  još jedan zgoditak Emanuela Pintarića za 5:1 i  u 87. minuti zgoditak Dejana Slunjskog iz kaznenog udarca za konačnih 6:1.

Ova utakmica samo je nastavak lijepe serije od pet uzastopnih pobjeda ekipe Rudara (dvije kup i tri prvenstvene) te je očita da se ekipa nakon uvodna dva poraza iskristalizirala i pruža sve bolje i bolje partije.

Recimo da  ih ove subote 28. 09. 2019. čeka teško prvenstveno gostovanje kod lidera na prvenstvenoj ljestvici  ekipe Mladosti iz Ždralova. Na put se kreće u 11,45 sati u subotu autobusom pa se zainteresirani navijači za put mogu javiti u petak za vrijeme treninga od 17,00 sati u klupske prostorije.

KUP MNS 2019., 1/8 finala, Mursko Središće, Igralište Šuderka, 25.09. 2019.

RUDAR – NAPRIJED (Cirkovljan)  6:1 (3:1)

Suci: Bojan Juras, Davor Šupljika, Ivan Žganec  Delegat: Željko Podgorelec

Gledatelja: 100

RUDAR: Rajf (75′ Končić), Radiković,  Mesarić, A. Zadravec, Šoltić (55′ Zrna), P. Pintarić (71′ Nedeljko), Novak, M. Zadravec, Šardi, Slunjski, E. Pintarić pričuve: Končić, Kuhar, Zrna, Nedeljko trener: Dražen Škvorc

NAPRIJED: Varga, Jurčan, Orehovec, Horvat (84′ Mikec), Ekart (86′ Verli). Makar (73′ Mesarek), Trstenjak (80′ Rođak), Novak, Crnković, Jarić, P. Horvat (88’Židov) pričuve: Mikec, Verli, Židov, Mesarek, Rođak, Židov trener: Jurica Vrućina

(tekst i foto: zr)