VIKEND NAJAVA: Međimurje u nedjelju s Vedijem u zadnjem kolu 2. ML Sjever

Naša prva momčad, seniori Međimurja u samoj su završnici prvenstva 2. ML Sjever u kojoj je preostalo da odigraju još dvije utakmice. Prvak lige je poznat, to je Podravac iz Virja, a naši se bore za 6. mjesto na tablici.

Borba za šesto mjesto

Regularni dio sezone završavaju 22. kolom u nedjelju 3. travnja na domaćem parketu dvorane I. OŠ Čakovec u kojoj ugošćuju bjelovarski Vedi s početkom u 18 sati.

Međutim, to nije kraj prvenstva, jer idući vikend slijedi nadoknada zaostale utakmice protiv Virke iz Virovitice, izravnog protivnika za 6. mjesto na tablici, tako da obje utakmice koje se igraju na kraju ove sezone imaju težinu.

Želimo što bolju poziciju na tablici u sezoni 2021/2022. koja je označena kao „prijelazna“ s obzirom da smo značajno pomladili ekipu. Uvjereni smo da s obzirom na formu u kojoj naša ekipa igra zadnjih mjesec i pol dana te da u kompletnijem sastavu nego je to bio slučaj protiv Podravca i Grafičara u gostima, možemo dobiti obje utakmice i na kraju zauzeti šestom mjesto u samoj zlatnoj sredini tablice.

Stoga pozivamo sve ljubitelje košarke da ovu nedjelju pogledaju odličnu košarku i bodre Međimurje na domaćem parketu u Čakovcu protiv Vedija, a onda i idući tjedan vjerojatno u utakmici koja će izravno odlučivati o šestom mjestu protiv Virke.

Gostovanje kadeta u Šibeniku

Predstojeći vikend aktivne će biti i druge naše ekipe. Tako kadetska ekipa Međimurja u subotu ujutro putuje u Šibenik gdje će igrati protiv Šibenke na Baldekinu u sklopu 12. kola Jedinstvene kadetske lige HKS-a od 14 sati.

Šibenčani neko vrijeme nisu igrali u kompletnom sastavu, tako da su bili poput nas bez bodova, ali onda su se kompletirali, počeli pobjeđivati.  Uoči ovog kola tako imaju omjer od 3 pobjede i 9 poraza i nalaze se na 7. mjestu.

Mi smo na 10. mjestu i još uvijek čekamo prvi trijumf u najboljoj hrvatskoj kadetskoj ligi u kojoj igramo u sastavu koji je godinu dana mlađi od svih drugih.

Pokazali su Šibenčani da vrijede više nego su sugerirali rezultati u prvih pet-šest kola, upravo protiv naše ekipe u zaostaloj utakmici početkom ožujka, kada su nas uvjerljivo dobili (šteta što nismo igrali u redovnom 3. kolu u siječnju kada oni nisu bili kompletni, jer su tražili odgodu).

Kadetska ekipa Međimurja inače cijelu veljaču i ožujak redovno je igrala bez najmanje dva-tri igrača prve petorke, a najveći hendikep, izostanak čak četiri standardna dogodio se upravo u zaostaloj utakmici protiv Šibenke koja je odigrana u Ivanovcu. Nadamo se da će i naš sastav biti kompletniji u završnici sezone, jer stvari idu nabolje što se tiče ozljeda i bolesti.

Tako bi trebalo biti i ove subote u Šibeniku i uvjereni smo da u toj utakmici možemo pružiti puno više nego je bio to slučaj kada smo s njima igrali na domaćem parketu. Za tako nešto, naša ekipa treba biti još hrabrija i više vjerovati u svoje mogućnosti koje su sigurno na puno višem nivou nego pokazuju dosadašnji rezultati. Pokazala je to utakmica sa Stojom, tako da sigurno može biti ravnopravnija i u srazu s drugima, bez obzira što su u pitanju fizički moćnije i rastom više ekipe.

Veterani potvrđuju prvo mjesto

Ovaj vikend aktivni su i naši veterani Međimurje Wild Boars koji završavaju regularni dio prvenstva utakmicom u Murskom Središću u kojoj potvrđuju startnu poziciju br. 1 uoči Final Foura koji je najavljen za sljedeći vikend.

Projekt nastupa ekipe U-13 u Dubrovniku

Svi najbolji košarkaši Regije Sjever U-13 okupljaju se u subotu prijepodne u Čakovcu. U 11 sati u dvorani I. OŠ Čakovec igra se utakmica između prvaka naše momčadi U-13 Međimurja i momčadi najboljih igrača svih ostalih klubova iz sjevernog dijela Hrvatske.

Spomenimo također da su u završnici pripreme za projekt sudjelovanja ekipe U-13 Međimurja na državnoj poluzavršnici u Dubrovniku, koja se igra od 8. do 10. travnja sa Cibonom, DOŠK-om Drniš i domaćinom Dubrovnikom.

S obzirom na visoke troškove putovanja i smještaja, isti se realizira u suradnji s roditeljima igrača koji su se uključili na poziv kluba, kako bi još jedan naš mladi sastav dobio priliku da odmjeri snage s vršnjacima iz drugih krajeva zemlje i pokuša izboriti prvo ili drugo mjesto koje vodi u državnu završnicu.

KK Međimurje