Veterani NK “Mura” Hlapičina odlični treći na međunarodnom turniru u Austriji

Nogometni klub NK Mura iz Hlapičine je od 18.05. – 20.05.2018. godine sudjelovao na nogometnom turniru u Austriji, Fiberbrunn, pokrajina Tirola. Pod nazivom 31. Internacionalni nogometni turnir od 5 država u kojem su sudjelovale veteranske ekipe iz Republike Austrije, Njemačke, Švicarske, Francuske i Hrvatske.

Iz svake države sudjelovalo su  po dvije nogometne ekipe, a iz Hrvatske NK Mura iz Hlapičine.

Turnir se odvijao s ukupno 9 ekipa i svaki klub je igrao sa svakim, tj, Mura je na turniru odigrala 8 susreta. Na nogometnom turniru je utakmica trajala po 15 minuta uz tri suca, a trajao je od subote od 11,00 sati do 17,00 sati gdje je svaka ekipa odigrala 4 susreta, dok se turnir nastavio u nedjelju s početkom u 11,00 sati i završio u 16,00 sati. NK Mura iz Hlapičine je odigrala 8 susreta od toga je četiri puta pobijedila, tri puta odigrala neodlučeno i jednom izgubila. Tako je Mura skupila 15 bodova kao i domaća ekipa Sportklub Fieberbrunn, ali sa slabijom gol razlikom od 2 gola, pa je tako završila na trećem mjestu. Prvo mjesto je osvojila ekipa Mutzig iz Francuske s osvojenih 20 bodova, drugo mjesto ekipa Sportklub iz Fieberbruna s osvojenih 15 bodova te NK Mura iz Hlapičine također s 15 osvojenih bodova. Za najboljeg strijelca proglašen je igrač Mure  Dominik Horvat koji je za to osvojio i pehar.

Voditelj veterana NK Mure Mario-Valentin Kovačić se ovom prilikom zahvaljuje i vjernim sponzorima koji su igrače opremili i obukli u novu sportsku opremu, a to su: Sobočan interijeri iz Hlapičine,  PVC stolarija Vnuk iz Vrhovljana, Auto Ivek iz Hlapičine, Krojački obrt Anna iz M. Središća, Mreža-M Čakovec, Bašnec d.o.o iz Hlapičine, Auto prijevoz Jambrošić iz M. Središća, Grad Mursko Središće te drugim vjernim sponzorima kojima se od srca zahvaljujemo!

U znak zahvalnost svojim sponzorima NK Mura je za svoje sponzore pripremio skromni domjenak, te im tamo uručio prigodne poklone majice i kape sa logom kluba Mura.

Već slijedećeg vikenda igrači Mure nastavili su svoje natjecanje, te su kao domaćini svladali ekipu Graničara iz Novakovca, normalno, uvjerljivo i sigurno s 3:0.

(tekst i foto: Veterani NK „Mura“ Hlapičina)