Veliko veselje rukometašica Zrinskog nakon teške borbe i zaslužene pobjede protiv Bjelovara

– Kao što sam i prije najavio, teška i neizvjesna utakmica protiv jake ekipe Bjelovara. Iako gošće imaju u odnosu na nas širu klupu i više su rotirali, moje igračice ostavile su srce na terenu i uz podršku navijača mislim zasluženo uzele dva vrijedna boda.- rekao je trener Goran Mrđen po završetku susreta.

Zrinski je dobro otvorio utakmicu i u 10. minuti ima tri gola razlike (5:2). Gošće su se uspjele približiti na gol razlike u 16. minuti (8:7), da bi Zrinski s četiri uzastopna gola u 21. minuti imao velikih pet golova prednosti (12:7). Nakon toga mala opuštenost i nekoliko grešaka domaćih igračica dozvoljavaju gošćama iz Bjelovara da i one naprave seriju od četiri gola i dođu na gol zaostatka (12:11). Poluvrijeme završava golom prednosti za Zrinski (13:12).

U drugom dijelu neizvjesni nastavak i gošće prvi put dolaze u prednost u 37. minuti (14:15), a još jedno i posljednje vodstvo imaju u 51. minuti (21:22). U samom finišu u zadnjih pet minuta raspucala se Ana-Maria Gavrić koja postiže četiri gola i dovodi svoju ekipu do pobjede i konačnih 28:25.

Veliki obol pobjedi domaćih rukometašica dala je Anja Žvorc na golu sa 11 obrana. Iako zbog školskih obaveze nije trenirala gotovo četiri tjedna na utakmici se to nije osjetilo, dapače branila je vrhunski :

– Zbog obaveza na studiju nisam bila u mogućnosti kontinuirano trenirati, ali sam pomalo uhvatila formu. Za svoje današnje obrane moram se zahvaliti suigračicama koje su se u obrani dobro nosile s jakim gošćama i meni omogućile da lakše interveniram u nekim situacijama i obranim gol. Ova pobjeda nam puno znači za nastavak prvenstva .-kazala je  odlična na golu Anja Žvorc.

Osim Anje na golu u drugom dijelu briljirala je Ana-Maria Gavrić koja je postigla sedam od ukupno svojih 11 golova. Nju je pratila Lea Vukojević sa šest golova. Još su efikasne bile Ema Car s pet i pouzdana Tea Grubišić sa četiri gola. Kod Bjelovara najefikasnija je bila bivša igračica Zrinskog Nikolina Zadravec sa šest golova.

U slijedećem 16. kolu Zrinski gostuje kod posljednjeplasiranog Petason Vranjica.

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić)