VELIKO IZNENAĐENJE U D. KONCOVČAKU – PLAVI POVELI PA IZGUBILI

Nakon osam uzastopnih poraza u 12. kolu 2. ML ekipa D. Koncovčaka konačno je došla do pobjede i to u utakmici u kojoj su gosti Plavi iz Peklenice bili apsolutni favoriti. Možda su i zbog toga podcijenili domaćina koji je uvjerljivo držao posljednje mjesto na ljestvici, iako to sigurno nije realno za ovu ekipu. Naime od osam izgubljenih utakmica u nekima od njih (Bratstvo Jurovec, Mali Mihaljevec, Sloboda Mihovljan, Hajduk Brezje i Mura Hlapičina) poraženi su minimalno samo zbog nedostatka sreće i neiskustva mladih igrača. Ova utakmica bila je i „dvoboj“ dobrih i starih prijatelja, trenera Borisa Radikovića i Darka Roba-Robsona u kojoj se Radiković revanširao Robu za proljetni poraz u Peklenici. Nakon susreta rekao je da mu je drago što je učenik pobijedio učitelja jer je Robson i njemu bio trener.

01

Na konačni rezultat ništa nije ukazivalo jer je za Plave sve krenulo kako treba te su rano poveli prekrasnim eurogolom Sandija Novaka koji je sa nekih 18 metara skinuo paučinu s rašlji protivničkih vratiju. Nakon ovog vodstva Plavi se lagano opuštaju što rezultira i gubitkom sreće pa to domaćini vješto koriste.

02

  1. D. Koncovčak je igrao vrlo otvoreno pa je tako dolazio u prilike za postizanje zgoditaka, a najveća od njih bila je ona Denisa Purića koji je u 20. minuti promašio gol sa samo 3 metra udaljenosti. No ubrzo se iskupio izjednačujućim pogotkom  pet minuta nakon onog nevjerojatnog promašaja. Za ovaj gol ipak je najzaslužniji bio Nikica Goričanec koji je od centra igrališta do protivničkog šesnaesterca nanizao nekoliko igrača Plavih i lijepom asistencijom u prazni prostor omogućio Puriću da loptu mirno pospremi u mrežu.

03

I nakon poravnanja rezultata D. Koncovčak nastavlja sa pritiskom na Plave što rezultira vodstvom od 2:1. Strijelac je bio Marko Flac koji je u 35. minuti natrčao na odbijenu loptu vratara Pokrivača te postigao prvi od svoja dva zgoditka na utakmici. Ovo mu je sigurno bio najljepši poklon za 20. rođendan koji je slavio upravo jučer. Veliku priliku da izjednači rezultat propustio je realizirati strijelac prvog zgoditka Sandi Novak koji je išao sam prema vrataru D. Koncovčaka Mišelu Horvatu, no ovaj mu je udarac obranio pa je vodstvom domaćina  završilo prvo poluvrijeme.

04

U drugom dijelu nastavljena je igra bez kalkulacija s time da gostima ništa nije polazilo za nogom za razliku od domaćina koji u 60. minuti postiže treći zgoditak i tako rješava pitanje pobjednika. Svoj drugi gol postigao je Marko Flac kojemu su to ujedno i prvijenci u prvenstvu. Zadnjih 30 minuta utakmice protječe u obostranom nadmudrivanju no Plavima jučer nije išlo, nedostajala im je konkretna završnica i zadnji pas, dok je D. Koncovčak imao još dvije šanse koje nisu iskoristili Davor Horvatić i Ivan Turk. Utakmicu je vrlo dobro vodio pred 100 gledatelja sudac Zobec, a nakon završetka slijedilo je veliko slavlje domaćina.

05

Izjave za Muralist dala su oba trenera pa evo što su rekli:

Darko Rob –  Robson (Plavi)

„U svakom slučaju zaslužena i čista pobjeda D. Koncovčaka na kojoj im čestitam. Mi danas jednostavno nismo bili svoji  i puno toga nam je nedostajalo od onoga što nas je krasilo u prijašnjim utakmicama. Žalim samo za 100%-tnom šansom Sandija Novaka kod rezultata 2:1 za domaćina jer da ju je realizirao i izjednačio, utakmica bi mogla krenuti u drugom smjeru jer bi nama to dalo poleta, a D. Koncovčak bi sigurno malo psihološki pao. No što je, tu je. Još jedanput čestitam Borisu na dobroj igri njegove momčadi i zasluženoj pobjedi“, završio je vrlo objektivni i korektni Robson.

06

Boris Radiković (D. Koncovčak)

„Bez obzira što su Plavi bili apsolutni favoriti dogovor s ekipom je bio da krenemo s tri napadača što nam se na kraju isplatilo. Bio nam je ovo zadnji trenutak da pobjedom uhvatimo priključak s ostalim ekipama začelja. Pohvala svim igračima na koje sam izuzetno ponosan i koji su dokazali da mogu dobro igrati, a uz malo sreće i pobjeđivati pa se nadam da ćemo ako ovako nastavimo, ubrzo posljednje mjesto prepustiti nekome drugome. Priliku za to imamo već u sljedećem kolu  kada gostujemo kod pretposljednjeg Trnovca koji nam je izravni konkurent u borbi za opstanak. Smatram da sa ovakvim pristupom igri koji smo pokazali na ovoj utakmici možemo sa tog gostovanja donijeti sva tri boda. Zahvaljujem i Robsonu na čestitki i fer igri njegove momčadi.“

(rt, foto Tin Tomanić)

07