VELIKI PREOKRET RUDARA ZA NOVU POBJEDU

Košarkaši Rudara došli su do treće uzastopne prvenstvene pobjede u C-1 ligi sjever, a slavili su protiv neugodne Vinice, preokretom u posljednjoj četvrtini.

Rudar-Vinica 68:60 (18:16, 9:19, 13:15, 28:10)

 

Rudar: Antolović 2, Brodar, Rošić Novak, Perčić, Vojković 14, Bedi 7, Gönc 12, Škoda, Radiković 33.

Izostanak Saše Dodleka u jučerašnjoj utakmici bio je vidljiv od samog početka. Falili su njegovi skokovi i snaga u reketu, a to je najbolje koristio gostujući centar Kapustić koji je vrlo snažan i to je vrlo dobro koristio za postizanje poena ispod koša. Upravo zbog toga trener Saša Repalust odlučio se tokom cijelog susreta igrati zonsku obranu jer bi Kapustić radio puno veće probleme u obrani na čovjeka.

Prvu četvrtinu dobili su košarkaši Rudara s 18:16, a u tom je periodu vrlo dobar bio Benjamin Gönc koji je postigao sedam poena. Vrlo loša bila je druga četvrtina, loša koncentracija u obrani i ostavljanje gostujućih bekova samih na šutu, posebno na tricama koje su pogađali. Uvukla se tada nervoza u Redove Rudara pa je i u napadu počelo “štekati“. Gosti koji u svojim redovima imaju dva drugoligaška igrača to su vrlo dobro koristili i drugu su četvrtinu dobili s 9:19 za osam poena prednosti na poluvremenu.

Treća četvrtina bila je slična drugoj, još uvijek nervozni, igrači Rudara pokušali su na silu stići prednost gostiju koji su konstantno imali desetak koševa razlike. Svaki puta kada bi se Rudar približio, gosti bi postigli tricu ili bi Kapustić ispod koša izgurao obranu i zabio koš. Vinica je bila bolja i u trećoj četvrtini te su u posljednju četvrtinu ušli  s dvoznamenkastom prednošću od deset koševa razlike.

Gosti su početkom posljednje četvrtine još uvijek držali deset poena razlike, tako je bilo i na osam minuta do kraja susreta i pobjeda je tada izgledala dosta daleko. Ipak, košarkaši Rudara uz veliku podršku navijača koji su se smjestili dolje uz teren na izlazu iz dvorane u kafić nisu se predavali te su zagrizli još jače u obrani, bacali se po parketu za svakom loptom i ostavili srce na terenu. To im se vratilo jer su malo po malo na krilima odličnog Tomislava Radikovića počeli stizati rezultat, a na neke tri minute do kraja uspjeli i izjednačiti. Gosti su u tim trenucima bili potpuno izgubljeni i nisu znali što ih je snašlo, a Rudar je prešao u vodstvo i to je držao do samog kraja. Gosti su brzim prekršajima pokušavali doći do preokreta, ali naši košarkaši precizno izvode slobodna bacanja za konačnu pobjedu 68:60.

Posljednju četvrtinu Rudar je dobio rezultatom 28:10, a za usporedbu dodajmo kako su u toj posljednjoj dionici postigli više poena nego u cijelom prvom poluvremenu u kojem su ukupno zabili 27.

Najbolji u pobjedi Rudara koji je još više učvrstio četvrtu poziciju bio je Radiković s čak 33 poena. Matija Vojković ubacio je 14, a Gönc 12.

(Teo Cilar, foto Tin Tomanić)

IMG_7544

IMG_7540

IMG_7542

IMG_7547

IMG_7549

IMG_7550

IMG_7554

IMG_7563

IMG_7566

IMG_7567

IMG_7568

IMG_7574

IMG_7577

IMG_7579

IMG_7581

IMG_7582

IMG_7583