2. HNL: Veliki preokret Međimurja protiv Dugopolja za nova tri boda

Međimurje je došlo do pobjede preokretom u drugom dijelu, nakon što je prvi dio završio vodstvom Dugopolja 0:2.

Već u 2. minuti domaći su mogli povesti, ali je Brcković traljavo pucao s visine kaznenog prostora. Gosti u vodstvo dolaze u 10. minuti kada se nakon kornera lopta odbila na nogu igrača Dugopolja  Bulwbve koji pogađa za 0:1. Tri minute kasnije već je 0:2. S nekih dvadeset pet metara Kordić se odlučio na udarac, lopta je iznenadila Koprića i završila iza njegovih leđa. Loša igra u prvom poluvremenu naslućivala je da će Međimurje teško do bodova, međutim domaći igrači nisu mislili tako.

Preokret je počeo odmah početkom drugog dijela kada  Ikić u 46. minuti s dvadeset metara pogađa pod samu gredu za 1:2. Nije dugo trebalo čekati na izjednačenje. U 56. minuti srušen je u kaznenom prostoru Šimičić, a s 11 metara poravnava Novoselec. Bolja igra Međimurja u drugom dijelu rezultirala je vodstvom u 77. minuti kada na pas Šimičića drugi puta zabija Ikić. Domaći se nisu zadovoljili vodstvom nego i dalje napadaju i u sudačkoj nadoknadi Šimičić na dodavanje Patafte zabija za konačnih 4:2. Ovo je Međimurju šesnaesti bod, a u sljedećem kolu gostuju u Splitu kod Hajduka II.

– Ovo je četvrta utakmica u nizu bez poraza što pokazuje da ovi dečki puno vrijede, samo oni i sami moraju početi vjerovati u to. Vidi se iz utakmice u utakmicu da se polako dižemo, upoznajemo se svi skupa, nastojimo igrati našu prepoznatljivu igru. Drugo poluvrijeme u tome smo uspjeli, nagradilo nas je sve skupa i na kraju smo zasluženo pobijedili.  Moramo zadržati mir,  kontinuitet onog što želimo, ne stalno nešto mijenjati. Sada idemo Hajduku protivniku koji voli igrati nogomet, takve utakmice nam odgovaraju. To je utakmica u kojoj se imamo čemu nadati, idemo se nadigravati i uživati u nogometu.- ushićeno je govorio trener Međimurja Damir Lepen Jurak.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)