Veliki interes za „Sportski advent u Čakovcu“

Još jedna adventska subota donijela je dvostruku sportsku ponudu u okviru „Sportskog adventa u Čakovcu”, projekta koji se po prvi put našao u programu Adventa u Gradu Zrinskih. Nakon prve subote u prosincu i uspješno odrađene dječje biciklijade, Zajednica sportskih udruga Čakovca sa svojim partnerima pripremila je za subotu 11. prosinca program koji je prije svega bio namijenjen najmlađima i najstarijima, ali su u njemu mogle sudjelovati i cijele obitelji. Od 10 sati je velika gužva vladala u čakovečkom središtu, točnije ispred Doma sindikata i u Perivoju Zrinski.

Naime, gimnastički klub Marijan Zadravec Macan pripremio je za mališane i njihove roditelje, bake i djedove program pod nazivom „Orijentacijsko kretanje sa zadacima”. 100-tinjak sudionika tako je moralo obići šest punktova, jedan ispred Doma sindikata i još pet u Perivoju. Na tim punktovima su dobili jednostavne zadatke koje su morali odraditi, poput stajanja na jednoj nozi, 10 čučnjeva ili skokova, te su za svoj trud dobili pečat u knjižicu. Sa sakupljenih šest pečata imali su pravo na topli napitak.

„Bili su na svježem zraku, družili su se s obitelji i vršnjacima, kretali su se, uživali u božićnim pjesmama na našim punktovima, ali i pokazali vještinu snalaženja. Punktovi su bili postavljeni na međusobno udaljenim lokacijama i kako bi ih pronašli sudionici su morali proučiti kartu čakovečkog središta koju smo im dali. Na kraju su svi bili odlični i za nagradu dobili bombončiće” izjavila je trenerica u čakovečkom gimnastičkom klubu Marija Jurak Bošnjak.

Tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec pohvalio je ideju i angažman trenera iz GK Marijan Zadravec Macan, ali i reakciju sugrađana. „I mali i veliki Čakovčanci su to dobro prihvatili, sudjelovali su s veseljem i dali su si truda. Posebno je zanimljivo bilo što su se uključile cijele obitelji, a bilo je i onih koji su se zatekli na špici, vidjeli su što se događa te su se odlučili pridružiti” izjavio je tajnik čakovečke sportske zajednice.

U 11 sati pak je s Međimurskim savezom sportske rekracije „Sport za sve” pripremljen program nordijskog hodanja koji je bio namijenjen prije svega građanima treće životne dobi, ali i tu je bilo mlađih pa i onih najmlađih. Vesela skupina nordijskih hodača među kojima su bile mahom žene okupila se na Franjevačkom trgu. Tamo ih je pozdravila i ohrabrila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini nakon čega je održano zajedničko  zagrijavanje koje su vodile  licencirane trenerice nordijskog hodanja Tanja Mesarić Novak i Lana Križarić.

One su i predvodile pješačku turu gradskim središtem i Perivojem Zrinski da bi se sve sudionice opet vratile na početak na Franjevački trg. „Bilo je super raditi s damama koje su većinom bile iz Čakovca i prigradskih naselja. Bile su vesele i zainteresirane i uobičajeno prosinačko vrijeme nije ohladilo njihov entuzijazam. Dobro smo se proveli, uživali u onome što nudi Advent u Gradu Zrinskih, a usput napravili dobru stvar za zdravlje te poslali pozitivnu poruku” kazala je Tanja Mesarić Novak i dodala kako je na kraju čak pala i rođendanska pjesma za dvoje sudionika.

Podršku projektu dala je Turistička zajednica Grada Čakovca koja je za sve sudionike Sportskog adventa u Čakovcu osigurala tople napitke. Sljedeće subote, 18. prosinca na rasporedu će biti humanitarna adventska utrka „Advent run”.

Tomica Jakopec, dipl. novinar

tajnik ZSU Čakovca