VELIKI BOD RUDARA U KOPRIVNICI (tekst i foto Zlatko Rihtarec)

                                          NK KOPRIVNICA – NK RUDAR  0:0

Zbog problema sa terenom u Koprivnici Rudar  je utakmicu 5.kola 3.HNL sjever odigrao u petak 13.09.2013. Iako  Rudaru nije najbolje odgovarao ovaj termin zbog toga što je većina igrača radila, te na utakmicu došla tako reći sa  posla, ipak se izašlo u susret domaćinu  što je za svaku pohvalu.

Koprivnica je  ekipa sa samog  vrha tablice  sa impozantnom gol  razlikom 22:2.

Nisu se igrači naše ekipe prestrašili ovako goropadne momčadi, već su u utakmicu ušli hrabro i pametno, dobro posloženi od trenera Srše i mirno parirali domaćinu te čekali svoju šansu.

 Prvi  opasniji udarac prema golu domaćina uputio je Šoltić M. u 2. minuti, ali je lopta otišla pored vratiju. Uzvratio je domaćin sa nekoliko polušansi, ali je danas

odlična odbrana Rudara na čelu sa Zadravec M. i Šprajc N. bez problema zaustavljala te napade. Ubrzo je Rudar imao i najbolju šansu na utakmici kada je iz jedne gužve  Zadravec  M. pogodio spojnicu prečke i stative. Trebalo je samo malo sreće da lopta uđe u mrežu, no ona dosada baš i nije bila previše na strani igrača Rudara. U ravnopravnoj igri protekao je ostatak  prvog poluvremena u kojoj je Rudar taj koji može žaliti što na odmor nije otišao sa prednošću.

Očito je bilo  da su se danas susrele dvije vrlo kvalitetne i podjednake ekipe. To se vidjelo i cijelo drugo poluvrijeme kada je domaćin svim silama pokušao doći do prednost, no dobro organizirana ekipa Rudara to im nije dozvolila. Očito je, da je Rudar stekao iskustvo, te nije srljao, već se postavio onako kako treba, čvrsto i muški.

 No nešto će trebati još naučiti. Naime, opet je nepoštivanje fer-pleja domaćina dovelo  ekipu Rudara u neugodnu situaciju. Nakon izbačene lopte Rudara zbog pomoći našem igraču, domaćini nisu vratili loptu, već su  nastavili igrati, što je isprovociralo igrače Rudara, pa tako Šprajc N. dobija žuti karton zbog negodovanja prema suparničkim igračima, a Novak D. izravni crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača u predjelu prsa za vrijeme prekida igre. Prema zapažanju delegata, utakmici je prisustvovalo oko 250 gledatelja, od čega je barem polovina bila iz M. Središća, tako da su Rudarovci imali lijepu podršku, a čula se i legendarna “Volim ga,volim ga…………..”

Na kraju zaslužen  bod kod vodeće  ekipe i čestitke dečkima na dobroj partiji .

Ekipe su nastupale u slijedećim sastavima:

NK “KOPRIVNICA”

Marković, Tucaković, Brcković, Đurec, Brzoja, Martinčić, Šimunić, Potroško, Herent,

 Horvatinović, Takač,

pričuve: Kemenović, Grabar, Manojlović, Maljak, Skrivanich, Bukovac, Strajnić

NK “RUDAR”

Rajf M., Šprajc,Vuri,Vurušić, ŠoltićD., Novak F., Zadravec, Rožman, Šoltić N., Novak D., Šoltić M,.

pričuve:Rajf R., Vurušić S., Simu, Kovačić A., Kovačić R.,Knežević H., Žganec

SUCI: Gomerčić R., Kečkeš N., Valent T.,Lončar M. DELEGAT: Mlinarić ivan

Napomenimo da je u slijedećem 6.kolu Rudar domaćin ekipi Poleta iz Svetog Martina na Muri i to 21.09.2013. u 16,30 minuta .

Evo nam opet starog dobrog derbija pa se zato pripremite i nemojte planirati nikakve poslove i izlete jer sigurno će biti lijepog i dobrog nogometa ,a Rudarovci će pripremiti i sve ostalo što ide uz takvu utakmicu. Zato vas očekujemo na derbiju, vjerujemo najjačem što se  emocija i posjećenosti tiče u  cijeloj 3. HNL sjever.

 

                                                                                            Tekst i foto: Zlatko Rihtarec