Velika regionalna finala Coca-Cola Cupa održana u Prelogu

Regionalna finala, najvećeg malonogometnoga turnira u Europi – Coca-Cola Cupa za Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju održana su u Prelogu u 3 kategorije: u muškoj kategoriji 2007. godište i mlađi te 2005. godištee i mlađi te u ženskoj kategoriji 2007. godište i mlađe.

Nakon školskih, gradskih i županijskih natjecanja ekipe su se borile za prolaz na državnu završnicu 27. Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati početkom kolovoza u Splitu.

Sportsko-rekreativni centar DG-Sport ugostio je napete utakmice regionalnog turnira Coca-Cola Cupa, a u kategoriji 2005. godište i mlađi uz glasnu podršku s tribina ekipa Domaći dečki iz Varaždinske županije savladala je ekipu MNK Fotex i plasirala se na veliku državnu završnicu. U kategoriji 2007. godište i mlađe boje svoje regije predstavljat će Bume probali iz Krapinsko-zagorske županije, koji su u finalu savladali  ekipu Magije iz Međimurske županije.

U ženskoj kategoriji 2007. godište i mlađe ekipa Kiklopi iz Međimurske županije putuje u Split.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2005. godište i mlađi te 2007. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2007. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 220.000 djece i mladih.

Matea Kekez