VELIKA FOTOGALERIJA Održan 2. streetworkout event humanitarnog karaktera u Murskom Središću

U subotu, 1. srpnja 2023. godine, na šetnici sv. Barbare u Murskom Središću održan je 2. streetworkout event humanitarnog karaktera u organizaciji „Streetworkout Mura“ i njihovih osnivača, Nevena Bogdana i Daniela Dobranića.

Event je bio humanitarnog karaktera, a svi prihodi prikupljeni od sponzora te na sam dan eventa išli su u dobrotvorne svrhe, točnije obiteljima slabijeg socijalnog statusa s područja Grada. Udruga je ovim putem surađivala sa Kristinom Bakač, koja se pobrinula da prikupljeni prihodi završe u rukama onih najpotrebnijih.

Uz već poznatu ekipu „Streetworkout Hrvatska“, ove godine organizatori su pozvali i udrugu „Streetgainz“ iz Zagreba i „Streetworkout Varaždin“, a uz njih došle su i najbolje ekipe i pojedinci iz susjedne Slovenije i Srbije – „Streetworkout Slovenija“ i „Streetlifting Srbija“.

Po drugi puta smo u našem gradu mogli vidjeti vratolomije i akrobacije na šipkama, kao i veliki broj ponavljanja u zgibovima, sklekovima, propadanjima itd. Event je bio organiziran kao prezentacija sporta za sve uzraste kojemu je cilj bio približiti „streetworkout“ ljudima u gradu i okolici.

Organizatori su uspjeli prikupiti najbolje, najpoznatije i najatraktivnije ulične vježbače s područja Balkana na jedno mjesto, a oni su publici priredili show koji će zasigurno još dugo pamtiti.

Na eventu su prisustvovali predsjednici svojih saveza Karlo Hegedušić (Streetworkout Hrvatska), Sebastjan Emeršić (Streetworkout Slovenija) i Jovan Mastilović (Streetlifting Srbija), koji su sa sobom poveli svoje najbolje članove kao što su Matija Horvat Žic, Bruno Žgela, Kristijan Rajković, Lan Gabrijelčić, Dušan Rasković, Milan Paščan,  itd. Tako su gledatelji između ostalog mogli uživati u demonstraciji nevjerojatne snage i kontrole tijela uličnih vježbača.

Posebnu ekipu iznenađenja činili su vjerojatno i najbolji push/pull majstori u Hrvatskoj Ivan Ivančić, Petar Živanović, Luka Šimić i Saša Venos, a uz njih je nastupao i najnoviji državni prvak Karlo Katić, a dečki su uz pomoć Sergeja Stijovića iz Slovenije posjetiteljima priredili nevjerojatno iskustvo.

Gledatelji su imali i priliku čuti kratko predavanje o streetworkoutu, o njegovim počecima i kako taj sport postaje sve popularniji, a sve su to priredili dečki iz „Streetgainz“ i njihov osnivač Stjepan Žabčić.

Gostujuće ekipe za gledatelje su priredile i kratke izazove (challenge) pa su se gledatelji, ali i natjecatelji mogli prijaviti i iskušati svoju snagu u sklekovima, izdržaju na jednoj ruci, nozi, držanju čekića i osvojiti vrijedne nagrade koje su za njih priredili domaći dečki iz „Streetworkout Mura“, te ekipe „Streetworkout Hrvatska“ i „Streetgainz“. Bruno Žgela također je imao challenge za publiku – osoba koja pobjedi protiv njega u propadanjima osvaja vrijednu novčanu nagradu. Pobjednici challenga Ivan Čačić i Milan Paščan svoje nagrade su velikodušno donirali u humanitarne svrhe i time još jednom pokazali veliko srce i suosjećanje.

Još od prošlog eventa 2022. godine svima poznati kiropraktičar Vanja Grgec i ove godine došao nam je iz Zagreba i tijekom cijelog eventa (u trajanju 3 sata) posjetiteljima i vježbačima omogućio besplatno „klikanje“ kako bi on to rekao u šali. Kroz njegove ruke „prošlo“ je 50-ak ljudi i SVI od najmlađeg do najstarijeg su imali dislokaciju lijevog ili desnog kuka koje je on sanirao.

Cijeli event vodio je karizmatičan momak iz Zagreba, svima nama dragi Jurica Sever „Sparta“ koji je svojom energijom i podrškom uličnim vježbačima dao dodatnu motivaciju kako bi za publiku izvukli i one najteže elemente iz svog širokog spektra vježbi.

Organizatori nisu zaboravili ni na one najmlađe te su se pobrinuli da i za njih ima zanimljivih rekreativnih sadržaja.

Event je bio organiziran uz veliku pomoć sponzora, donatora, ali i samih prijatelja organizatora, koji su svojim donacijama i podrškom omogućili Nevenu i Danielu te ostalim članovima „Streetworkout Mura“ da pripreme najveći streetworkout event na ovom području.

Ovom hvalevrijednom humanitarnom akcijom, članovi „Streetworkout Mura“ zajedno sa donacijama gledatelja, sponzora i ostalih posjetitelja prikupili su 1528,70 € koji će biti ravnomjerno raspodijeljeni na 5 obitelji sa područja Grada Mursko Središće.

Organizatori se ovim putem još jednom zahvaljuju svima posjetiteljima, uličnim vježbačima, sponzorima i ostalima koji su svojom podrškom pridonijeli organizaciji najvećeg streetworkout eventa u Hrvatskoj i okolici.

Daniel Dobranić, magistar germanistike

FOTO: Tin Tomanić