Vedran Martić: Za pobjedu nad Australijom moramo odigrati najbolji tenis

Hrvatska reprezentacija ušla je u treći dan priprema za predstojeći turnir završnice Davis Cupa u Torinu, gdje će za suparnike u skupini imati Australiju (četvrtak) i Mađarsku (nedjelja). Za razliku od prva dva dana, ovaj put trening je bio u dvorani Pala Alpitour, gdje pomalo završava vizualna transformacija: oznake ATP Finalsa se zamjenjuju vizualima Davis Cupa.
“Sve se dobro razvija. Dobro treniramo i danas smo prvi put prešli u dvoranu u kojoj će se susreti Davis Cupa Iiigrati.  Momci su dobro raspoloženi, svi su zdravi i čekamo početak natjecanja”, rekao je izbornik Vedran Martić, kojem će ovo biti drugo vođenje reprezentacije, ali prvo na završnom turniru. Naime, u ožujku prošle godine bio je izbornik u susretu protiv Indije u Zagrebu.
Sadašnji sustav igranja u Davis Cupu donosi dva pojedinačna meča na dva osvojena seta i jedan meč parova. Koliko je zbog toga komforna situacija za našu reprezentaciju da u sastavu ima ovako vrhunski par kakav su Nikola Mektić i Mate Pavić?
“Sigurno je dobro imati u momčadi prvi par svijeta, Matu Pavića i Nikolu Mektića. Svaki izbornik bi poželio imati takav par u svom sastavu. Vodeći su par svijeta, osvojili su Olimpijske igre, Wimbledon i još mnogo turnira, tako da je sigurno da sam zadovoljan što su u timu.”
Rok za konačnu prijavu sastava za susret Hrvatske i Australije je u srijedu u 11 sati. Koliko su treninzi približili izbornika u odluci tko će osim Marina Čilića igrati u pojedinačnom meču?
“Treniramo i pripremamo se, ali nam je ostalo još vremena. Odluku ću donijeti neposredno prije roka.”
I još pokoja riječ o prvom suparniku, Australiji.
“Australija je jako dobra momčad i prilično ujednačena. Izbornik Lleyton Hewitt ima velik  broj igrača na raspolaganju i vidjet ćemo koga će staviti u pojedinačnim mečevima. Vjerujem da je Alex de Minaur siguran izbor, a za drugu ploču glavni kandidati su John Millman i Alexei Popyrin. U paru su također jako dobri, imaju Johna Peersa, a sad im je stigao i ljevoruki Alex Bolt. Momčad je dosta dobra i izjednačena, pa naši momci moraju odigrati svoj najbolji tenis. Nadam se da ćemo ih uspjeti pobijediti”, rekao je Vedran Martić.

(Igor Rajković, foto: Mario Ćuzić/HTS)

Torino, 23.11.2021.- Trening Marina Čilića i Borna Goje u Pala Alpitour u Torinu. Na slici Vedran Martić, Mišo Dodig i Marin Čilić
Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS
Torino, 21.11.2021.- Jutarnji trening Davis cup reprezentacije u Torinu. Na slici Vedran Martić, izbornih hrvatske Davis cup reprezentacije
Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS