Već prvog dana puno uzbuđenja na međunarodnom nogometnom turniru Međimurec U-13

Zaključak nakon odigranih sedam susreta prvog dana 21. izdanja međunarodnog nogometnog turnira Međimurec U-13 2019 je kako je riječ o daleko najjačem i najkvalitetnijem turniru do sada. Mladi nogometaši do 13 godina pokazali su na igralištu Međimurca u Dunjkovcu/Pretetincu zavidnu razinu nogometnog umijeća i uigranosti.

Regionalni predstavnici upisali su poraze. Varaždince su nadigrali Šveđani dok je Međimurje nesretno i pomalo nespretno izgubilo od poljske Legie. Predstavnik Italije bio je uvjerljiv protiv Oxala iz Tokia, dok je MTK nadvisio Osijek. Mladi nogometaši praške Slavie slavili su protiv crnogorskog predstavnika Adrie, a igrači Crvene zvezde porazom su otvorili branjenje prošlogodišnje titule. Svih sedam dvoboja pružilo je puno uzbuđenja i brojnih vrhunskih poteza koji bi se mogli očekivati od puno starijih igrača, pa čak i od seniora.

16 ekipa iz 10 zemalja s dva različita kontinenta jamče kako će turnir koji se odvija pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza i kojeg je licencirana UEFA pružit tijekom slijedeća dva dana puno razloga za zadovoljstvo publike. A da je riječ o vrlo važnom i kvalitetnom turniru potvrđuje veliki broj skauta koji prate turnir. Tako su na buduće nogometne nade, između ostalih, oko bacili i predstavnici Manchester Uniteda te Chelseaa koji će tijekom vikenda biti u Međimurju. Dokaz je to kako je turnir definitivno zakoračio među europsku elitu. Turnir se nastavlja u subotu kada će biti odigrano 17 dvoboja i to na dva igrališta; uz igralište Međimurca susreti će biti igrani i na stadionu u Nedelišću. Subota je rezervirana i za tradicionalno svečano otvaranje turnira koje je na rasporedu u 15 sati.

REZULTATI PRVOG DANA:

NK VARAŽDIN – IF BROMMAPOJKARNA  0:3

ŠN MEĐIMURJE ČAKOVEC – LEGIA 0:1

UDINESE – FC OXALA 5:0

SK SLAVIA PRAHA – ADRIA 3:0

NK OSIJEK – MTK BUDAPEST 0:4

HADUK – FC GROWE AICHI 1:0

CRVENA ZVEZDA – LUGANO 0:3

Subota 17. kolovoza

Stadion NK Međimurec
09:00 MTK Budapest – Varaždin
09:50 FC Lugano – Oxala Tokyo
10:40 Slavia Praha – NK Međimurec
11:30 IF Brommapojkarna – MTK Budapest
12:20 Hajduk Split – NK Međimurje
13:10 Udinese Calcio – FC Lugano
14:00 GNK Dinamo Zagreb – NK Međimurec

15:00 svečano otvorenje turnira

16:00 FK Crvena Zvezda – Udinese Calcio
16:50 NK Međimurec – FK Adria
17:40 Hajduk Split – Legia Warszawa
18:30 NK Osijek – IF Brommapojkarna
19:20 GNK Dinamo Zagreb – SK Slavia Praha

Stadion NK Nedelišće
10:00 Growe Aichi – NK Međimurje
10:50 GNK Dinamo Zagreb – FK Adria
11:40 NK Osijek – NK Varaždin
12:30 FC Legia Warszaw – Growe Aichi
13:20 FK Crvena Zvezda – FC Oxala Tokyo

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)