Važna pobjeda Međimurja za ulazak u 2. HNL u derbiju kola protiv druge ekipe Osijeka

Druga ekipa Osijeka već odavno je osigurala mjesto u 2. HNL i u Čakovec su došli neopterećeni, a kakva je to snaga kluba govori podatak da su na utakmicu došli dan ranije i bili smješteni u jednom hotelu u Međimurju. Obzirom na to da je Međimurje dobilo licencu za igranje u Drugoj ligi tri kola prije kraja potreban je plasman i u ovoj utakmici igračima Matije Kristića igrala je samo pobjeda.

Za domaćina loše je krenulo u derbiju kola s drugom ekipom Osijeka, jer već  u 2. min lopta dolazi u dubinu na Juranovića kojeg na ivici kaznenog prostora ruši Ptiček i biva zbog toga isključen. Međutim iako brojčano jači napadi gostiju bili su jalovi, a Međimurje je kontranapadima bilo opasnije i do kraja prvog dijela stvorilo nekoliko šansi pred golom Kukića.

Agilni su bili bočni igrači domaćih Brcković i Marcijuš koji su stvarali pomutnju u gostujućim redovima. Taktički dobra igra domaćih s igračem manje urodila je u 44. minuti. U kaznenom prostoru gostiju Tkalčića ruši Šalinović koji dobiva crveni karton, a s bijele točke siguran je Režić za vodstvo 1:0. Zbog prigovora sucu Petroviću isključen je i predstavnik gostiju Dino Krolo.

U drugom dijelu domaći su samo 20. minuta bili brojčano isti jer u 65. minuti Patafta dobiva drugi žuti isključujući karton. I opet isto, Osijek napada Međimurje se uspješno brani i u nekoliko navrata preko Škvorca i Munivrane prijeti. Osijek stišće sve više, a Kristić osvježava ekipu uvođenjem Sabola i Šimunića koji su zamijenili iscrpljene Tkalčića i Škvorca.

Gosti sve više pritišću gol izvanrednog Galošija koji je dan prije proslavio svoj dvadeseti rođendan i u nekoliko navrata sigurno reagirao. Slično kao kod prvog gola u kontri u 81. minuti dubinska lopta na desnu stranu do Marija  Munivrane koji vara svog čuvara ulazi u kazneni prostor i lijevom nogom eurogolom pogađa suprotni kut i povećava vodstvo na 2:0.

Samo minutu kasnije gosti smanjuju na 2:1 golom ponajboljeg njihovog igrača Rafaela Lohinskog . Do kraja susreta Galoši i suigrači sačuvali su gol i bodovi ostaju u Čakovcu. Nakon dužeg vremena zadovoljni igrom i borbenošću navijači su gromoglasno bodrili Međimurje i pljeskom ih ispratili po završetku susreta.

Dva kola do kraja prvenstva čakovčani su korak bliže 2 HNL, za to su im u gostujućoj utakmici protiv Čepina u četvrtak 31. svibnja i domaćoj protiv Đakova 3. lipnja potrebna tri boda.

(tekst i foto:  Miljenko Dovečer)