VATRENI NEĆE IZGORJETI! Čitam novine, čitam portale, čitam kolumne, one umne i one maloumne

Hrvatska nogometna reprezentacija u samo četiri godine postigla je takve uspjehe koje bi odmah potpisali bivši svjetski prvaci Brazilci, Englezi, Talijani, Nijemci. Na zadnja dva svjetska prvenstva bili smo drugi i treći što je za zemlju poput Hrvatske nevjerojatno. Niko nas tako nije proslavio u svijetu kao Vatreni, te Modrić i Dalić. Hrvati su se opet osjećali Hrvatima, proključao je nacionalni ponos,cijeli svijet nas je gledao s divljenjem.

Netko je nakad rekao da ako želiš uništiti neki narod uništi mu kulturu. Pošto je naša uništena, a država još postoji, ova uzrečica je u Hrvatskoj samo promijenjena u drugu pa sada glasi, ako želiš uništiti neki narod uništi mu nogometnu reprezentaciju! Stoga je protiv nje izvedeno nekoliko „terorističkih“ akcija, od kukastog križa na Poljudu do provokatora koji mašu zabranjenim simbolima ili pjevaju zabranjene pjesme. No, reprezentacija je još tu i još će dugo ostati jaka, ponosna, uspješna.

Tako su dva poraza za redom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo došla kao naručena za one koji žele uništiti Hrvatsku, bar ovakvu kakva je sada, ali neka socijalistička ne bi im smetala. To javno izgovaraju saborski zastupnici(ce) i čini se da ozbiljno misle, a mi ih s podsmjehom shvaćamo kao ostatke povijesnih relikata. Dok ne bude kasno, pa će onda svima biti jasno! Tada se na utakmicama reprezentacije neće pjevati ustaške nego partizanske pjesme, izbornik će biti iz Srbije, a velikim uspjehom proglašavati ćemo poneki osvojeni bod u nekim budućim kvalifikacijama.

S njima u isti rog pušu (što se reprezentacije tiče) svi hrvatski nacionalni mediji iza kojih, onako usput stoji srpski kapital, velika većina portala i njihovi od stranaca plaćeni novinari. Stoga zahtijevaju odlazak Dalića u ugostitelje te smještaj Luke Modrića u neki starački dom. Ostali igrači će sami od sebe izgubiti bilo kakav nacionalni naboj koji je najbitniji u osvajanju svjetskih trofeja i srčano će se boriti za europske klubove u kojima igraju. Reprezentacija će za njih biti samo usputna neželjena obaveza.

No tu su se svi oni grdno prevarili. Reprezentacija će se ovako ili onako plasirati na Europsko prvenstvo i tamo opet dokazati svima da smo među najboljima u Europi i svijetu. Dotle će još biti objavljeno na tisuće plaćenih članaka protiv svih koji na bilo koji način sudjeluju u reprezentaciji, osuđivati će nosioca Zlatne lopte zbog lažnih iskaza na sudu, Dalića da je Hercegovac, oružara da krampone na kopačkama postavlja u obliku slova U, masera da se služi s vudu magijom, kuhara da u hranu stavlja nedozvoljene supstance itd., itd.

Takvima ćemo začepiti usta ili „otupiti olovku“ uskoro na Europskom prvenstvu!

(R. Tomanić, foto: Screenshot)