VARTEKS I DVA PUTA MEĐIMURJE POBJEDNICI ZMNT „RUDAR 2016“

Oko 700 malih nogometaš sudjelovalo je ovaj vikend na velikom malonogometnom turniru ŠN Rudar u M. Središću. U Sportskoj dvorani prvi dan 10.12.2016.godine snage u nogometnom znanju odmjerili su nogometaši u uzrasnoj kategoriji U-10. Na turniru je učestvovalo 28 ekipa pa su se nakon izlučnih natjecanja po skupinama i četvrt finalnih borbi u polufinale plasirale ekipe: Slaven Belupo 1, Sloga Čakovec , Međimurje Čakovec i Varteks Varaždin.

01

Polufinale:  Slaven Belupo1-Sloga   1:0

Međimurje – Varteks    0:1

Za 3.mjesto:  Sloga-Međimurje        0:5

Finale:             Slaven Belupo1-Varteks 0:0 (šesterci 1:3)

Konačan poredak: 1. Varteks  2. Slaven Belupo 1  3. Međimurje   4. Sloga.

Najbolji strijelac: Leon Novosel (Varteks)

Najbolji vratar: David Markušić (Slaven Belupo1)

02

Drugi dan u nedjelju 11.12.2016.godine prvi su na parket izašli nogometaši kategorije U-8. Tu je bilo prijavljeno 20 ekipa, a u polufinale plasirale su se ekipe : Sloboda 2 Varaždin ,Međimurje , Lumen Varaždin i Petica .

Polufinale: Sloboda 2- Međimurje  0:5

Petica – Lumen               0:5

Za 3.mjesto: Sloboda 2-Petica         0:1

Finale:          Međimurje-Lumen       1:0

Konačan poredak: 1. Međimurje  2. Lumen 3. Petica 4. Sloboda 2

Najbolji strijelac: Karlo Horvat (Međimurje)

Najbolji vratar: Filip Jambrović (Petica)

04

05

06

07

08

09

Svakako najuzbudljiviji i najemotivniji dio turnira bio je onaj u najmlađoj U-6 kategoriji  gdje smo vidjeli puno svega lijepoga, dječjega neiskvarenoga od baš početničkih nogometnih poteza pa do već pravih nogometnih. Svakako nešto lijepo za vidjeti . Nisu samo igrali mali nogometaši već i njihovi roditelji, braća, bake, djedovi svi koji su došli vidjeti ovu našu nogometnu malu budućnost.

Kako se za turnir prijavilo šest ekipa odigralo se po bod sistemu svaka ekipa sa svakom. Na  turniru su učestvovali Međimurje, Mladost Selnica ,S loga Čakovec, Nogometaš 13, Polet Sv. Martin na Muri i Rudar.

Konačan poredak ekipa na kraju turnira bio je slijedeći:

  1. 1. Međimurje 2.Sloga 3.Nogometaš 13 4.Mladost 5.Polet 6.Rudar

Treba pohvaliti i lijep potez organizatora koji za sve ove najmlađe ekipe osigurao medalje tako da je  svaki mali nogometaš kući otišao ponosan sa medaljom oko vrata. Organizacija turnira bila je zaista dobra pa će biti potrebno iduće godine uložiti dosta truda da se nadmaši. U svakom slučaju sve čestitke organizatoru ŠN Rudar.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić, Z. Rihtarec)

00