Varaždinske RODE na 24. memorijalnom malonogometnom turniru „ZVONKO SIMON“ u Visokom

U nedjelju, 26. svibnja 2024. godine, ratni pripadnici Specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“ sudjelovali su na 24. Memorijalnom malonogometnom turniru „Zvonko Simon“ u Visokom. Ovaj memorijalni turnir, posvećen Zvonku Simonu, organizirali su UDVDR Klub Visoko i Općina Visoko. Zvonko Simon poginuo je 4. kolovoza 1995., prvog dana Vojno-redarstvene akcije “Oluja”, tijekom oslobađanja Knina.

Prije početka turnira, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zajedno s načelnikom općine Visoko Dragutinom Matekovićem, županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i obitelji Zvonka Simona, okupili su se na mjesnom groblju gdje su zapalili svijeće i položili cvijeće u čast poginulog heroja. Nakon toga je služena sveta misa, koja je završila svečanim otvorenjem memorijalnog turnira.

Na turniru su sudjelovale ekipe iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije, koje su pokazale izuzetnu sportsku vještinu i fair play duh. Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak uručio je nagrade pobjedničkim ekipama, čime je turnir završio u svečanom i emotivnom tonu, ističući važnost sjećanja na heroje Domovinskog rata i njihovu žrtvu za slobodu Hrvatske.

Udruga SJP PU Varaždinska RODA