Vabec ogulio Naranđu – Mladost u Selnici bolja od NŠ Međimurje-Čakovec

Iako su slovili kao favoriti, mlada čakovečka ekipa, sve redom sedamnaestogodišnjaci, ničim to nije opravdala. Dapače, domaća Mladost pokazala je više htijenja i zasluženo pobijedila 1:0 NŠ Međimurje-Čakovec. U ovoj utakmici sučelili su se stari poznanici, kolege, dva Drageca, dva poznata bivša igrača,na klupi domaćina legendarni Vabec, a kod gostiju Naranđa.

Bilo je tu i taktičkog nadmudrivanja, domaćin se odlučio za čvrstu obranu i kontre, a gosti su pokušavali kroz kontinuirani napad doći do gola Bistrovića. Kiša koja je padala cijelo vrijeme otežavala je nekakvu kombinatornu igru tako da se puno griješilo u primopredaji. Ipak već u ranoj fazi točnije u 6. minuti domaćini su prvi zaprijetili kada je u jednoj kontri lopta došla do Vurušića koji silovito puca, ali se ispriječila vratnica.

Latentna opasnost za goste je bio mladi sedamnaestgodišnji Mateo Radiković koji je igrao čas na krilu čas u sredini. U 18. minuti napravio je dobar prodor po desnoj strani , ubacio, ali gosti otklanjaju opasnost. U 26. minuti iskusni vezni igrač Medlobi okušao se iz slobodnog udarca, ali je bio neprecizan.

Nakon toga bude se i igrači iz Čakovca i opasnije prijete. U 28. minuti u jednoj akciji imali su dvije dobre prigode, prvo Zrna puca lopta se odbija od golmana na koju nalijeće Kirić, ali ništa osim kornera. Dvije minute kasnije bilježimo dobar šut Ladića ali dobro intervenira domaći vratar Bistrović.

I to je bilo praktično sve od gostiju, jer u drugom dijelu je postojala samo jedna ekipa, Mladost. Prilike se redaju jedna za drugom tako da su gosti na kraju i dobro prošli. U 50. minuti odličan šut Radikovića sa 16 metara, a Bratuša skreće loptu u korner. U 54. minuti Vurušić je dobro proigrao Živčeca koji puca preko gola u izglednoj prilici. Šest minuta kasnije dobro dodavanje do mladog Vurušića koji puca iskosa s nekih desetak metara, ali gostujući vratar Bratuša opet skreće loptu u korner.

Poslije tih napada domaćina gostujući trener Naranđa prebacuje svog najboljeg igrača kapetana Kuhara iz obrane u napad. Recepti iz Žiškovca kada je Kuhar napravio preokret s 3 gola i donio pobjedu svojoj ekipi ovaj puta nije uspio. To je osujetio trener domaćih Vabec koji je nakon zamjene Žerjava, Gojnika postavio na korektora i učvrstio obranu. I dalje je domaćin opasniji i u 67. minuti pokušaj Živčeca iz slobodnog udarca s nekih dvadesetak metara brani gostujući vratar. U jednom od rijetkih pokušaja gostiju na ivici šesnaesterca srušen je  Zrna, ali Ladić loše izvodi slobodni udarac.

I konačno nakon mnogobrojnih kornera domaćin dolazi u vodstvo. U 82. minuti udarac iz kuta s desne strane izveo je mladi Kočila, na loptu je natrčao brzi Tomašić i glavom s pet metara zakucao loptu u mrežu za veliko slavlje svoje momčadi. Ni tada se gosti nisu probudili, već prvo u u 85. minuti na dodavanje Živčeca iz neposredne blizine promašuje Radiković,a u 87. minuti Brodar s deset metara puca preko gola. U svakom pogledu zaslužena pobjeda Mladosti čiji igrači su mudrom igrom i većim htijenjem i borbenošću pokazali da žele pobjedu više nego gosti.

Ovom pobjedom Mladost se učvrstila u sredini ljestvice, a NŠ Međimurje-Čakovec glavni takmaci za prvo mjesto Borac i Draškovec malo su pobjegli. Priliku da im se približe imaju u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva kada im u goste dolazi lider Borac iz Donjeg Hrašćana. Ova derbi utakmica igrati će se u subotu 29. listopada u Čakovcu na  SRC Mladost u noćnom terminu pod svjetlima reflektora s početkom u 17 sati.

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić)