Uvjerljiva pobjeda rukometašica Zrinskog protiv Trešnjevke u 9. kolu 1. HRLŽ

Nakon dva poraza rukometašice Zrinskog na tragu su igara s početka prvenstva i uvjerljivom subotnjom  pobjedom 33:26 protiv Trešnjevke učvršćuju se u sredini ljestvice.

Uoči devetog kola obje ekipa na svom kontu imale su tri pobjede u sezoni, a do nove, četvrte, stigao je Zrinski. Rukometašice su na obje strane u utakmicu krenule podjednako pa do većih razlika nije dolazilo. Tek su se minimalne prednosti izmjenjivale. Do preokreta se dolazi  nakon 20. minute utakmice kada Zrinski stvara seriju 3-0 i preko Dore Lukić postavlja 12:8. Tu kao da je utakmica riješena jer Trešnjevka se bezuspješno  pokušala ponovno vratiti  u utakmicu  , no u tome nije uspjela .Dapače  Zrinski ne samo da je držao tu razliku već je na odmor otišao s pet pogodaka prednosti (17:12).

U drugom dijelu ista priča, obrana Trešnjevke nije bila na razini, a na nju se nije niti dobro povezivao napad stoga je Zrinski ne samo  održavao stečeno vodstvo već i povećao, od 20:14 do 26:18 uz golove Ana-Marie Gavrić i Lee Vukojević. Trešnjevku su u igri držale tek Lana Pašalić i Anja Vida Lukšić i sigurnim pogotcima nisu dopuštale da se Zrinski dodatno odvoji. Već spomenute igračice izmjenjivale su se u listi strijelaca sve do konačnih 33:26 Zrinskog. Najbolja kod Zrinskog bila je Ana-Maria Gavrić s 11 pogodaka, devet ih je upisala Lea Vukojević, a na vratima su Marta Kozjak i Anja Žvorc sakupile 17 obrana. Trešnjevkine redove predvodile su Lana Pašalić i Anja Vida Lukušić svaka s po pet zgoditaka, dok su po četiri postigle Andrea Šimara i Petra Dičak.

Nakon devet kola rukometašice Zrinskog nalaze se na sedmom mjestu s osvojenih devet bodova,samo dva manje od četvrtog Zameta.U slijedećem kolu Zrinski gostuje u Dugom Selu.

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić)