Uvjerljiva pobjeda Rudara protiv Podravine uz tri zgoditka Matije Antolovića

U sedmom kolu 3. HNL Rudar je ugostio stare znance iz prijašnje lige ekipu Podravine iz Ludbrega te je svladao  s uvjerljivih 4:1.

Nakon nesretnog i nezasluženog poraza u Ždralovima Rudar je protiv Podravine krenuo jako angažirano  i već u 3. minuti utakmice zgoditkom Matije Antolovića poveo s 1:0. Bilo je malo nedoumice kod  toga tko je strijelac prvog zgoditka, ali je pomoćni sudac sugerirao da je lopta već prešla gol liniju prije nego je zgoditak potvrdio Marko Šoltić.

Nakon vodstva Rudar  je i dalje bolja ekipa koja stvara prigode koje nažalost domaćih gledatelja ostaju nerealizirane. U prvih četrdesetak minuta gosti ni jednom nisu ozbiljnije ugrozili gol Rudara, da bi u 45. minuti nakon jednog klizećeg starta Slunjskog na rubu kaznenog prostora sudac  Hlevnjak bez razmišljanja pokazuje na kazneni udarac, kojeg vrlo sigurno realizira Niko Havelka za 1:1.

To je bio konačan rezultat prvog dijela utakmice.

Kako je započeo samu utakmicu tako je Rudar ušao i u drugi dio, te već u 47.minuti ponovo zgoditkom Matije Antolovića dolazi do vodstva od 2:1.

Dvije minute kasnije Matija Antolović svojim trećim zgoditkom  povećava vodstvo Rudara na 3:1. Gosti i dalje nemoćni i neopasni po gol Rudara dok domaćin i dalje stvara prigode pred golom gostiju.

Konačan rezultat utakmice  u 74. minuti postavlja Antonio Zadravec svojim zgoditkom za 4:1.

Sve u svemu apsolutno zaslužena pobjeda Rudara, koji  je još jednom pokazao da mu je mjesto u ovom rangu natjecanja.  Šteta što je u jednom dijelu utakmice došle do nervoznih trenutaka pa je tako s klupe Rudara u 70. minuti udaljen trener  Dražen Škvorc zbog dva žuta kartona , a žuti karton zaradio je i fizioterapeut Rudara  Dalibor Liklin.

Sudac Hlevnjak nije bio baš najbolje prihvaćen od domaće publike, kao ni  četvrti sudac Blašković pošto su oni bili ti koje navijači Rudara smatraju  glavnim krivcima za poraz Rudara u Ždralovima zbog načina i kriterija suđenja, te krajnje arogantnog  ponašanja. Kod takvih situacija svakako bi i povjerenik za suđenje Mijo Horvat morao imati više sluha i ne ih odmah već sljedeće kolo delegirati na „mjesto zločina“.

U osmom kolu Rudar je ponovo domaćin, ovaj put ekipi Papuka koja je u ovom kolu uzela bod Mladosti iz Ždralova.

  1. HNL liga, Mursko Središće, Igralište Šuderka, 7.kolo, 05.10.2019.

RUDAR – PODRAVINA 4:1(1:1)

Suci: Tomislav Hlevnjak, Miodrag Plantak, Iveljić Ivan, Lučano Blašković delegat: Davor Ptiček

Strijelci: 1:0 3′ Antolović, 1:1 45′ Havelka(KU),  2:1 47′ Antolović, 3:1 49′ Antolović,  4:1 74′ A. Zadravec

Gledatelja: 250

RUDAR: Rajf, Šardi, Kuhar, Mesarić, Antolović(83′ Zrna), A. Zadravec, Šoltić, P.Pintarić(77′ Nedeljko), Novak, Slunjski, E. Pintarič pričuve: Radiković, Zrna, Nedeljko, Vinko, Končić trener: Dražen Škvorc

PODRAVINA: Kovačić, Vađunec, Horvat(75′ Koprek)Fajt, Žuti, Havelka, Šumiga(64′ Valjak), Zadravec, Havaluk(73′ Omar),  Vajagić, Sambolec pričuve: Balažinec, Koprek, Valjak, Ali Khalil Omar, Pavković,Havaić trener: Nevenko Blagaj

(tekst: zr, foto: Tin Tomanić)