Uvjerljiva pobjeda Mure u borbi za prvaka – Ivica Telebuh uvalio pet komada

U Hlapičini u 26. kolu 2. međimurske lige skupine „B“ sastali su se stari znanci i nogometni suparnici domaća Mura i ekipa Donjeg Koncovčaka. S  različitim ambicijama ušli su u ovaj susret. Mura s  ambicijama za potpuni priključak vodećima s obzirom na to da ima za odigrati još dvije zaostale utakmice, a gosti iz Koncovčaka s namjerom da se pokušaju čim više odmaknuti s dna ljestvice. Oba trenera Ivan Zobec trener Mure kao i trener D. Koncovčaka Mario Zaspan, prije same utakmice nadali su se bodovima. Zobec  radi dobrih rezultata i igra Mure, dok je  Zaspan svoj entuzijazam potkrepljivao dobrim rezultatima u posljednja dva susreta s Murom.

Prvih dvadeset minuta gledali smo ravnopravni susret, no tada gosti gube jednu loptu na sredini igrališta, svakako najbolji igrač susreta Ivica Telebuh uzima loptu i mirno je plasira pored gostujućeg vratara Koraja u mrežu za vodstvo Mure od 1:0, postigavši tako prvi od svojih pet pogodaka na ovoj utakmici. Bilo je mnogo povika i ljutnje od strane igrača i gledatelja D. Koncovčaka na suca  Filipčića koji prije samog zgoditka nije sudio prekršaj u njihovu korist.

Taj zgoditak kao da je presjekao igrače Koncovčaka koji su iskazivali sve više nervoze, a sve manje se posvećivali samoj igri. To koriste domaći te Telebuh u 26. minuti nakon pogreške u obrani gostiju još jednom snalažljivo postiže zgoditak za 2:0. Tu su se gosti do kraja raspali u samoj igri te do kraja poluvremena primaju još  jedan pogodak u 39. minuti. Udarcem glavom za 3:0 strijelac je normalno opet bio Ivica Telebuh. Bio je to konačan rezultat prvog dijela utakmice.

Vatreno počinje drugi dio utakmice, jer već u 48. minuti  sudac Filipčić zbog psovanja u prekidu igre prema njemu isključuje Miroslava Horvata igrača D. Koncovčaka. I u ovoj situaciji gosti imaju puno primjedbi na račun, danas ne baš dobrog suca Filipčića. Naime kod izvođenja slobodnog udarca za Koncovčak lopta u živom zidu pogađa domaćeg igrača i gosti traže kazneni udarac, no sudac Filipčić nije bio takvog mišljenja te tada slijedi ne baš lijepi i ugodni razgovor  suca i  gostujućeg igrača.

Vrlo brzo domaćini koriste prednost igrača više i u 52. minuti Telebuh postiže svoj četvrti zgoditak za 4:0.

Poslije toga Mura je malo „prikočila“ i gosti dolaze do daha te su iako s igračem manje bili desetak minuta bolja ekipa. U tom razdoblju u 56. minuti preko svakako na ovoj utakmici svog najboljeg igrača Justina Balaža smanjuju rezultat na 4:1.

Pred sam kraj utakmice gosti ostaju bez daha te u 88. minuti primaju zgoditak za 5:1. Strijelac je bio Marko Srša.

Seriju zgoditaka u 90. minuti  završava Ivica Telebuh u 90. minuti postigavši svoj peti zgoditak, a ujedno postavivši konačan rezultat utakmice.

  1. međimurska liga Skupina „B“, Hlapičina SRC „Radovan Oletić – Ratko“13.05.2018. 26. kolo

MURA – D. KONCOVČAK 6:1 (3:0)

Suci: Darko Filipčić, Zoran Novak, Danijel Kočila

Delegat: Mladen Puklavec

Strijelci: 1:0 20′ Telebuh, 2:0 26′ Telebuh, 3:0 39′ Telebuh, 4:0 52′ Telebuh, 4:1 56′ Balaž, 5:1 88′ Srša, 6:1 90′ Telebuh

Gledatelja: 200

MURA: Lajtman, Rožman, Podvez (61′ Frbežar), Čurin, Stojko, Padarić (46′ Perčić), Varga, Haček (83′ Vrbanić), Telebuh, Srša, Bistrović (79′ Vršić) pričuve : Frbežar, Vrbanić, Perčić, Vršić, trener: Ivan Zobec

DONJI KONCOVČAK:  Koraj, Kolar (68′ Horvatić), Horvat, Radiković, Oletić (88′ Flac), Balaž (87′ Posel), Vuković, Sklepić, Horvat, Goričanec, D. Flac (20′ M.Flac) pričuve: Posel, Grof, M. Flac, Horvatić, L. Flac, trener: Mario Zaspan

(tekst i foto Zlatko Rihtarec)