Uvjerljiv poraz Rudara na prvoj pripremnoj utakmici na turniru u Peklenici

Prvu pripremnu utakmicu NK „Rudar“ iz Murskog Središća odigrao je na tradicionalnom turniru u Peklenici  s ekipom  Bratstva iz Savske Vesi.

Rudar je na toj utakmici uvjerljivo poražen s  3:6 (2:3), i treba reći da su dečki iz Savske Vesi  pod vodstvom trenera Dražena Škvorca  sasvim zasluženo došli do pobjede.

Ono što je važno istaći za ekipu Rudara je to da trener Andrija Balajić za ovu utakmicu na raspolaganju nije imao više od dvije trećine igrača(nedostajalo 10 igrača) iz prve seniorske ekipe , pa su njihovo mjesto zauzeli mladi igrači(kadeti, juniori) iz ŠN Rudar, i možemo reći da su pokazali bez obzira na visok poraz  da su oni tu i da se na njih svakako u budućnosti može računati.

Porazi su sastavni dio sporta pa tako i ovaj, ali ono na što svakako imamo veliku primjedbu odnosi se na one koji dogovaraju i ugovaraju takve turnire u vrijeme kada se zna da na okupu nema većine prvotimaca kluba. Jer reputacija Rudara stvarana je desetljećima i sam renome kluba  nitko nema pravo rušiti tako bez obzira na bilo kakve argumente.

Ovu utakmicu ekipe su odigrale u sljedećim sastavima:

NK „RUDAR“:  Srpak, Zeljko, Tarandek, M. Novak, Mikulić, Puljić, Liklin, Martinjaš, Debelec, Vinko Cimerman, Kovačić, Belše, Kerovec , Kolman  trener: Andrija Balajić

Strijelci za Rudar: Evald Vinko 2, Kerovec

 NK „BRATSTVO“ Bratuša, Edo Novak, Vrbanec, David Novak, Jakup, Frančić, Zanjko, Murković, Vurušić, Lovro  Hadeljan, Mateo Horvat, Matija Horvat, Obadić, Petar Hadeljan, Knežević, Petek trener:  Dražen Škvorc

Strijelci za Bratstvo: Vedran Knežević 3,  Frančić 2 ,i Murković

Udrugom susretu turnira Sokol iz Vratišinca bio je bolji od Razvitka iz Čičkovine s 4:3, pa je sutrašnji raspored slijedeći:

U 16,00 sati sastaju se Rudar i Razvitak u borbi za treće mjesto, dok se u finalu u 18,00 sati sastaju Bratstvo i Sokol.

(tekst i foto: zr)