Uvjerljiv poraz Rudara kod vodeće Globetke uz ozljedu Varge

Košarkaši Rudara gostovali su u Čakovcu kod prvaka i vodeće momčadi lige, Čakovec Globetke gdje su u 19. kolu Četvrte lige košarkaša doživjeli uvjerljiv poraz rezultatom 89:59. U oslabljenom sastavu u kakvom je Rudar otputovao u Čakovec bilo je teško za očekivati da se može zaprijetiti domaćinima, a kada se u drugoj četvrtini ozljedio najbolji igrač Rudara i prvi strijelac lige Alen Varga te šanse bile su još i manje.

Čakovec Globetka-Rudar 89:59 (30:15, 20:21, 17:9, 22:14)

Rudar:Varga A. 3, Brodar N., Vrbanić K., Perčić T. 2, Dodlek S. 14, Vinko Novak A. 8, David M. 11, Radiković T. 19, Đokić N. 2.

Rudar je u susret protiv Čakovec Globetke krenuo dobro te je nakon šest minuta igre bio u minimalnom zaostatku od 16:15. Uslijedile su vrlo loše završne četiri minute prve četvrtine u kojima domaćini rade seriju 14:0 i dobiaju tu dionicu s 30:15.

Nakon nekoliko minuta igre u drugoj četvrtini šok za Rudar. Ozljedio se najbolji strijelac lige Varga kojem je u jednom ulazu pod koš kod promjene smjera kretanja stradao zglob na nozi i utakmica je za njega bila završena. Kako u ovom susretu nije bilo niti drugog najboljeg strijelca Rudara, Marka Bedija, bekovska linija naših košarkaša bila je znatno oslabljena. Unatoč tome, Rudar jena krilima Tomislava Radikovića i Saše Dodleka dobio drugu četvrtinu s 21:20 te se na odmor otišlo rezultatom 50:36 za domaćine koji su četvrtinu zaključili pogođenom tricom.

U trećoj četvrtini Rudar je odigrao najlošije napadački te je postigao svega devet poena pa su domaćini pobjegli na plus 22 uoči posljednje dionice.

Čakovec Globetka je u posljednjoj četvrtini razliku povisila na plus 30 i zasluženo dobila ovu utakmicu. Rudar je predvodio Radiković s 19 poena, 3 skoka i 3 osvojene lopte, Dodlek je ubacio 14 uz čak 15 skokova i 7 osvojenih lopti dok je Marko David još jednom odlično iskoristio minutažu i postigao 11 poena uz 6 skokova.

Rudar je unatoč porazu i dalje u igri za drugo mjesto, ali glavni cilj je izbjeći četvrtu poziciju kojom se u polufinalu doigravanja ide na prvoplasiranu Čakovec Globetku dok je svejedno osvoji li se drugo ili treće mjesto na kraju regularnog dijela jer se tada svejedno u polufinalu igra protiv Kotoribe.

Košarkaši Rudara u sljedećem 20. kolu igraju kod kuće protiv posljednje Vinice i taj će susret sigurno propustiti Varga nakon čega slijedi pauza zbog Uskrsa i tek za dva tjedna bitno gostovanje kod četvrte Lepoglave do kada bi ozljeda trebala biti zaliječena. Utakmica protiv Vinice na rasporedu je u subotu (24.03.) s početkom od 19 sati.

Ostali rezultati 19. kola: Petrijanec-Grafičar II 135:81, Lepoglava-Dubravčan 58:40, Vinica-Donji Kraljevec 55:79, Nedelišće-Kotoriba igra se u srijedu (21.03.).

 

(Teo Cilar,  foto: Vinac Dražen Vinko Novak)


Parovi 20. kola:
Grafičar II-Čakovec Globetka (nedjelja 25.03.), Rudar-Vinica (subota 24.03. 19 sati), Donji Kraljevec-Lepoglava (subota 24.03.), Nedelišće-Dubravčan (subota 24.03.), Vindija-Petrijanec (četvrtak 27.03.), Kotoriba slobodna.