Utrka Grada Čakovca biti će humanitarnog karaktera za Udrugu slijepih Međimurske županije

Nakon uspješno organiziranog 2. Čakovečkog polumaratona Zrinskih, Atletski klub Međimurje će u petak 25. svibnja s početkom u 18,30 sati, organizirati i tradicionalnu, dvanaestu po redu Utrku Grada Čakovca.

Utrka će imati za cilj sudjelovanje što većeg broja djece i građana koji će stazu u duljini od 2,5 km moći proći trčeći ili hodajući. Stazom koja započinje na Franjevačkom trgu sudionici će krenuti ulicom Kralja Tomislava u pravcu Trga Republike, zatim će napraviti krug stazama čakovečkog parka i na kraju utrku završiti tamo gdje su i započeli, na Franjevačkom trgu.

Utrka neće biti natjecateljskog karaktera već je cilj da stazom bez bilo kakve pripreme prođu baš svi koji se žele osjećati kao natjecatelji, i to hodajući ili trčeći…

STARTNI BROJ 10 KN ZA DJECU, 20 KN ZA ODRASLE

Da bi sudjelovalo u ovoj utrci potrebno je imati startni broj, a startnina koja će se uplatiti u humanitarne svrhe, iznosi 20 kn za odrasle te 10 kn za mlade do 18 godina starosti.

PRIJAVE I PODIZANJE STARTNIH BROJEVA

Prijave i podizanje startnih brojeva bit će moguće od ponedjeljka 21.05. do petka 25.05. na sljedećim mjestima:

– recepciji Gradskih bazena Čakovec tijekom radnog vremena bazena od 8-22 sata,

– u uredu Turističke zajednice Čakovec radnim danom od 8-16 sati

U petak 25.svibnja, na dan utrke, prijave su moguće i na

– štandu Atletskog kluba Međimurje u vrijeme održavanja Festivala sportova,

– na Franjevačkom trgu u prijavnom centru koji će raditi nakon 16 sati pa sve do samog starta utrke

​Utrka će u kratkim razmacima imati nekoliko uzastopnih starteva, pa će tako najprije startati trkači, a nakon toga redat će se startevi za natjecatelje u kolicima, nordijske hodače i na kraju za hodače.

Iz Atletskog kluba Međimurje pozivaju  građane da se odazovu u što većem broju i nastave pozitivan trend stalnog povećanja broja trkača i hodača u našoj županiji Na taj način dati će veliki doprinos svom zdravlju, a uplatom startnine u humanitarne svrhe pomoći u radu Udruge slijepih Međimurske županije.

(Miljenko Dovečer, foto: akm)