U utakmici punoj preokreta Dinamo u Žiškovcu izgubio od NŠ Međimurje – Čakovec

Po lijepom i sunčanom vremenu stotinjak gledatelja vidjelo je zanimljivu utakmicu sa puno preokreta u Žiškovcu između domaćeg Dinama i gostiju iz Čakovca.

Mladi nogometaši iz NŠ Međimurje-Čakovec, svi uglavnom sedamnaestogodišnjaci u ranoj fazi došli su u vodstvo. Nakon ispucavanja vratara Bratuše na kratkom igralištu lopta je preletjela obranu domaćina i došla do hitronogog Karla Zrne koji je posprema iza leđa nemoćnog Srneca za 0:1.U utakmici punoj tempa domaćin pokušava izjednačiti, ali do odmora nema više golova.

Međutim početkom drugog dijela preokret domaćina. U 51. minuti dubinska lopta dolazi do Filipa Kovačića  koji je s nekih šesnaest metara precizan i pogađa za 1:1. Poslije toga i jedni i drugi traže vodstvo. Kad se činilo da će jedna lopta  otići u aut dobro reagira Filip Kovačić koji neočekivano puca u 71. minuti po golu gostiju i lopta sjeda u suprotni gornji kut za veselje domaćih navijača i prednost od  2:1.

Čakovčanci pokušavaju izjednačiti, ali nisu efikasni i domaća obrana otklanja opasnost pred svojim golom. Desetak minuta prije kraja trener gostiju Naranđa šalje stopera Tomislava Kuhara, kapetana ekipe u napad i to urođuje plodom već u 82. minuti. Iz prekida izvedenog sa sredine igrališta  lopta dolazi do Kuhara koji prelazi jednog igrača i zabija za 2:2.Već četiri minute kasnije gosti dolaze u vodstvo kada nakon ubačaja s desne strane lopta dolazi ponovo do Kuhara koji zabija svoj drugi gol za 2:3. Najbolji igrač utakmice mladi Tomislav Kuhar svoj treći gol za hat-trick i konačnu pobjedu 2:4 postiže u posljednjoj minuti.

Ovom pobjedom mlada ekipa NŠ Međimurje-Čakovec ostala je u borbi za čelne pozicije i s 17 bodova nalazi se na četvrtom mjestu, s pet bodova manje od vodećeg Borca iz Donjeg Hrašćana. Dinamo iz Žiškovca s deset bodova  nalazi se na sedmom mjestu.

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić)