UTAKMICA 1001 PROPUŠTENE ŠANSE – RUDAR POBIJEDIO ČAKOVEC 2:1

Rudar je iz Čakovca donio  tri boda i to je ono najvažnije što o samoj utakmici možemo reći. Već dugo nismo imali prilike vidjeti takvu nadmoć Rudara, ali isto tako i toliko puno propuštenih šansi. Rudarovci kao da su se natjecali   tko će i kako promašiti najizgledniju šansu.

Već nakon desetak minuta Rudar  je morao imati osjetniju prednost i riješiti utakmicu. No ništa  danas igračima Rudara nije ulazilo u mrežu. Stvarno se slažemo sa izjavom jednog od najpoznatijih međimurskih trenera gospodina Dovečera da je Rudar po kvaliteti dva puta jača ekipa od Čakovca i da je danas moglo biti i desetak golova razlike , ali to i treba ostvariti na terenu.

Nakon što su se ispromašivali u prvom poluvremenu već u 55. minuti Rudar je vodio sa uvjerljivih 2 : 0. Strijelci za gostujuću ekipu bili su Nino Šprajc i Filip Novak. Poslije toga vodstva Rudar nastavlja sa serijom  promašaja. Postoje dani kada te neće lopta i bez obzira na sve pokušaje ništa ti ne polazi za nogom. To se danas događalo i Rudaru pa kad već ne iskoristiš te silne prilike normalno je da će nešto poći po zlu. To  zlo je bio danas  sudac Križajić, dosudivši jedanaesterac  kojeg valjda i sam domaći trener ne bi dosudio za svoju ekipu.

Domaćin tim poklonom suca smanjuje na 1 : 2  , ali je to bilo sve  što  su uspjeli učiniti. Normalno da se još  nešto moralo desiti u toj utakmici promašaja , a to je nevjerojatan promašaj Nikole Šoltića koji prazna vrata prebacuje sa same gol linije.

Kada sve skupa zbrojimo žao nam je što Rudar nije pobijedio uvjerljivo, jer to je bila velika šansa da popravi gol razliku i  iz negativne uđe u pozitivnu. Očito da će se puno i jako morati raditi na realizaciji, jer ekipa ne smije pokazivati takvu neefikasnost ako u ekipi nema prvog strijelca Darija Šoltića.

Normalno je da su navijači Rudara napunili tribine na stadionu Mladosti  i bili podrška igračima bez obzira što danas očito nije bio njihov dan.    (tekst Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

Skraćenu snimku utakmice pogledajte na ovom linku:  http://www.youtube.com/watch?v=FLO9FtbUJ44