USR “Sport za sve” Plešivica nastavlja s radnjama potrebnim za izgradnju Sportskog doma

Udruga sportske rekreacije “Sport za sve” Plešivica je 2016. godine krenula u realizaciju dugo planiranog i potrebnog projekta izgradnje Sportskog doma u Plešivici. Projektnu dokumentaciju povjerili smo na izradu tvrtki Princon d.o.o. iz Čakovca. Ugovorena prvotna cijena projekta je iznosila 54 tisuće kuna, no kako je nakon završetka projektne dokumentacije uočeno da se dio projekta mora izmijeniti zbog potreba  nacionalnih i EU natječaja, morali smo ugovoriti izmjenu projektne dokumentacije što nas je dodatno financijski opteretilo za 20 tisuća kuna.

U realizaciju zamišljenog potrudili su se svi članovi naše Udruge skupljajući donacije, a  uvelike nam je pomogla Općina Selnica na čelu s načelnikom Ervinom Vičevićem. Općina nam je svake godine putem natječaja dodijelila 15.000,00 kuna dok nam se ove godine u podmirenje razlike iznosa za usluge izrade projektne dokumentacije uključila INA – INDUSTRIJA NAFTE d.d. Zagreb kao sponzor s iznosom od 10.000,00 kuna.

Tako smo konačno podmirili sva dugovanja prema izrađivaču projektne dokumentacije. Trenutno nam slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava s LAG-om “Međimurski doli i bregi” na čijem smo natječaju prijavili projekt izgradnje sportskom doma u Plešivici i od kojeg smo dobili Odluku o odabiru projekta za dodjelu potpore u iznosu od 300 tisuća kuna. U prijavi projektne dokumentacije na natječaj LAG-a Međimurski doli i bregi pomogla nam je vanjska suradnica Bosiljka Oletić koja posjeduje certifikate iz javne nabave i vođenja EU projekata.

Ivan Bistrović, predsjednik USR “Sport za sve” Plešivica

(Pavo Jazvić, foto: arhiva)