USR „Sport za sve“ Mursko Središće obilježila 25. godina postojanja

U subotu 11.09.2021. godine u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće USR „Sport za sve“ Mursko Središće održala je  svečanu sjednicu  povodom obilježavanja 25. godina rada Udruge.

Udruga  je obljetnicu trebala obilježiti u 2020. godini no zbog pandemije  i  epidemioloških mjera ista se nije mogla održati. Svojim prisustvom osim članova udruge sjednicu su uveličali predstavnik Grada Mursko Središće Zoran Turk ,predstavnik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“  Stipe Kraljević, prvi predsjednik Udruge Branko Augustić, predsjednici i predstavnici Udruga s područja Grada Mursko Središće i Međimurske županije, ravnatelji i predstavnici javnih ustanova  s kojima je Udruga svih ovih godina surađivala. Dolazak  na sjednicu zbog  poslovnih obaveza opravdali su gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik HSSR „Sport za sve“ – Vladimir Findak, predsjednica  MSSR “Sport za sve“  Danica Korunić i tajnik MSSR „Sport za sve“ Marijan Vugrinčić.

Sjednica je započela himnom rekreativaca Međimurja te minutom šutnje za sve prerano preminule članove Udruge čije su grobove članovi Upravnog odbora posjetili u nedjelju i odali im počast.

Nakon pozdravnih riječi upućenih od strane tajnice Udruge Anice Varga , predsjednica Nada Hoblaj predložila je dnevni red : Izvješće o radu udruge proteklih 25. godina, riječ gostiju , podjela priznanja, zahvala i plaketa i ostala pitanja.

Predsjednica Nada Hoblaj iznijela je  izvješće o radu , predstavila gostima aktivnosti  i uspjehe koje je udruga postigla u 25 godina. Aktivnosti udruge kronološki su prikazane u biltenu koji je izrađen u povodu 25 godina postojanja. Predsjednica je ujedno uputila zahvalu članovima i članicama  Udruge na uključivanje u aktivnosti, a  osobito onima koji su  u takmičarskom dijelu doprinijeli da Udruga bude u samom vrhu sportske rekreacije na području Međimurja i cijele Hrvatske. Također riječi zahvale uputila je i Udrugama i javnim ustanovama s područja grada Mursko Središće koji su na bilo koji način pomogli  u djelovanju i aktivnostima udruge. Udruga je višestruko nagrađivana od strane Grada Mursko Središće, Međimurske županije, Međimurskog saveza sportske rekreacije i Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“  te im i ovim putem još jednom zahvaljujemo na podršci i potpori kroz svih ovih godina.

Od gostiju obratili su se Zoran Turk – predstavnik grada Mursko Središće, Stipe Kraljević predstavnik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, predsjednik  USR „Sport za sve“ Plešivica -Ivica Bistrović , predsjednica društva sportske rekreacije Miklavec Ferketinec – Dušanka Berdin te  predstavnica USR „Sport za sve“  Šenkovec, – Vesna Korent. Gosti i uzvanici uputili su čestitke udruzi na 25 godina postojanja i uspjesima koji su postizani u svim tim godinama. Kao što su i govornici istaknuli udruga će i nadalje razvijati sportsku rekreaciju kako bismo prezentirali zdrav način života svim članovima udruge, ali i našim građanima. Čestitku je pismenim putem poslala i predsjednica MSSR „Sport za sve“ Danica Korunić koja je bila pročitana na sjednici.

Nakon obraćanja gostiju slijedila je podjela zahvala, priznanja i plaketa . Upravni odbor Udruge donio je odluku da se svi članovi  Udruge nagrade u povodu 25. obljetnice, jer je svaki na svoj način doprinio radu i uspjehu Udruge. Stoga su svim članovima prilikom dolaska uručeni ruksaci s obilježjem 25 godina  rada Udruge  i bilten u kojem  su prikazane aktivnosti od 2011-2020. godine. Svim ostalim članovima koji iz opravdanih razloga nisu mogli prisustvovati sjednici  bit će naknadno uručeni. Na sjednici su ujedno uručene i nagrade članovima u više kategorija koji su se svojom aktivnošću i doprinosom istaknuli u udruzi.

Tajnica udruge:

Anica Varga