Uspješni plivači Čakovečkog plivačkog kluba pohvalili se novim uspjesima na prijemu kod gradonačelnice

Nakon novih odličnih rezultata, te prije odlaska na pripreme za novu sezonu, članovi Čakovečkog plivačkog kluba Adam Šinjori, Marta Horvat, Meri Furdi, Sara Puklavec, Mario Beliga, Lana Pintarić, Maja Cmrečnjak i Tessa Zuber Polak predvođeni predsjednikom i trenerom Goranom Kolarićem pohvalili su se novim uspjesima gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini.

Novi uvjeti na vanjskim bazenima zadržat će mlade plivače u Međimurju

Prezadovoljni uvjetima i novim vanjskim bazenima naglasili su kako sada mogu trenirati svakodnevno, puno češće i u kontinuitetu, zahvalili gradonačelnici što sada na čakovečkim bazenima „Marija Ružić“ ima mjesta za sve dobne skupine te da više ne moraju trenirati izvan Međimurja.

Kako je pritom naglasila Cividini, i bez vanjskih bazena Čakovečki plivački klub ekipa je koja iz godine u godinu postiže zavidne rezultate te daje vrhunske sportaše i zajednička je nada kako će novim uvjetima iste moći nakon određene dobne kategorije zadržati u našem kraju i klubu, što dosad nije bio slučaj.

Mario Beliga i Meri Furdi državni prvaci

Mladi plivači na prijemu su s ponosom govorili o svojim plivačkim, ali i privatnim uspjesima, a naglašeno je kako je na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u plivanju među 218 kadetkinja i kadeta iz 36 klubova najuspješniji natjecatelj ČPK-a bio Mario koji se popeo na postolje čak tri puta. U disciplinama 100m leptir i 400m mješovito postao je viceprvak Hrvatske, a u disciplini 200m leptir državni prvak. Osim medalja zauzeo je i odlično 8. mjesto u disciplini 200m mješovito i 5. na 800m slobodno. Meri Furdi ujedno je uzela zlato na 50m i 200 metara slobodno, drugo mjesto na 100m slobodno te bila 4. na 800 m slobodno.

Završena još jedna uspješna kadetska sezona za ČPK

Ukupno je u sezoni 2021./22. održano šest natjecanja u sklopu HPS Grand Prixa za kadete, a u ukupnom poretku Mario je ujedno najbolji među plivačima. Pohvalio se kako je u sezoni ostvario 5606 bodova iz 12 disciplina te iza sebe ostavio 305 plivača koji su sudjelovali na natjecanjima. ČPK je kod plivačica sveukupno 12. među 37 hrvatskih klubova, a 10. po ukupnom poretku plivača od ukupno 40 klubova iz Hrvatske. Plivačice koji su sudjelovale na natjecanjima su: Lana Pintarić, Maja Cmrečnjak, Tessa Zuber Polak, Tena Horvat i Hana Dolar, a od plivača: Mario Beliga, Emil Goričanec, Martin Golub, David Kolarić, Oleg Jeđut, Bruno Novak i Andro Rapaić.

Plivači su najavili kako nemaju puno vremena za odmor kako već od 10. kolovoza kreću u Crikvenicu na nove pripreme, u nadi da će sezona koja ih očekuje biti još uspješnija nego ova.

Grad Čakovec