Uspješni nastupi ČPK-a u Šibeniku i Sisku

ČETIRI MEDALJE ČPK-a NA PRVOM OVOSEZONSKOM mini GP-u U ŠIBENIKU

Plivački Čakovečkog plivačkog kluba i u novoj plivačkoj sezoni nastavljaju s onime kako su završili prošlu – osvajanjem medalja. Šibenik je 13. i 14. listopada bio domaćin 14. mini Grand Prix natjecanja “Sveti Mihovil”, a i s njega su se Čakovčani vratili s četiri medalje. Tijekom dva dana vikenda 405 plivača i plivačica iz 21 hrvatskog i bosanskohercegovačkog kluba nastupalo je u 11 pojedinačnih kategorija za dječake i djevojčice. Ovog puta medaljma su se okitile Marta Horvat i Meri Furdi. Marta je osvojila dva srebra u disciplinama 100 i 200 metara leđno, dok je Meri bila druga na 400 slobodno i treća u disciplini 800 metara slobodno. Tome treba pridodati i podatak kako je Marta Horvat u ukupnom poretku osvojila odlično deseto mjesto.

Uz njih dvije boje čakovečkog kluba branile su i Vida Kolarić, Sven Furdi, Borna Bičak i Matija Tropša. Ekipu su u Krešimirovom gradu vodili trener Goran Kolarić i Antonio Šanetek. Po dolasku u Čakovec Kolarić je rekao kako ovi rezultati nagovješćuju da će i u godinama koje dolaze ČPK osvajati medalje. “Imamo nasljednike naših djevojaka i momaka koji su izborili reprezentativni nastup. No, da bi i oni predstavljali Hrvatsku trebaju i dalje marljivo i naporno raditi. Bez zalaganja na treninzima nema rezultata i to im u ČPK-u redovito ponavljamo” poručio je Kolarić.

PLIVAČI ČPK-a NASTUPILI NA LIGI REGIJE 4 U SISKU

I dok je u Šibeniku bio na rasporedu mini Grand Prix istovremeno je u Sisku u organizaciji plivačkog kluba „Sisak – Janaf“ održano 1. i 2. kolo Lige Regije 4. . Natjecanje je održano u 25-metarskom m bazenu, a natjecatelji su nastupali u 16 pojedinačnih disciplina, u pet kategorija za dječake i djevojčice. Čakovečki plivački klub predstavljalo je 25 natjecatelja, 13 plivačica i 12 plivača. Plivači koji su predstavljali ČPK: Mario Beliga, Tin Furdi, Viktor Dodlek, Adam Šinjori, Lana Pintarić, Vinko Stunković, Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Zoja Pintarić, Gašpar Bodulica, Anja Tušek, Lucija Trupković, Roko Radek, Emil Goričanec, Tin Janči, Hanna Mesarić, Jessica Elena Novak, Freda Hurley, Sara Puklavec, Oleg Jeđut, David Kolarić, Martin Golub, Haja Rapaić i Asija Trstenjak. Očekvani Čakovčani su bili odlični, te su osvojili čak 21 prvo mjesto. Natjecatelje su u grad na tri rijeke vodili treneri Leonardo Novak i Petra Pospišil.

(tekst Miljenko Dovečer, priopćenje  Foto : ČPK)