Uspješni karatisti KK „Globus“ Čakovec kod gradonačelnice s novim medaljama i pozivom na turnir „Međimurje open 2022.“

Trener Dejan Slukić te karatisti Aida Trstenjak, Sven Strahija, Josip Slukić, Kristian Topličanec, Tino Panić, Ervin Šoltić i Petar Slukić dio je ekipe Karate kluba „Globus“ Čakovec koja niže rezultat za rezultatom.

Tako je dio tima s Prvenstva Europe u Pragu kući stigao s čak dvije bronce. Tim povodom prijem je za njih upriličila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i posebno čestitala osvajačima odličja, Svenu koji je bio 3. u kadetima te Nikoli Topličancu koji je treći junior Europe. Ujedno je pritom istakla kako je velik uspjeh što je za reprezentaciju Hrvatske na Prvenstvu Europe nastupilo čak pet članova čakovečkog kluba, što dovoljno govori o kvaliteti čakovečkog sporta, ali i o radu u KK „Globus“.

Osvojili čak osam medalja na EP i natjecanjima Svjetske lige

Čakovečki karatisti istakli su kako su iznimno zadovoljni odrađenom sezonom u kojoj su odradili pravu berbu medalja. Tako je Sven na Svjetskoj ligi samo potvrdio kvalitetu osvojivši zlato i postavši prvakom u kategoriji kadeta, Petar je prvak Balkana, Tino i Ervin osvojili su srebrne medalje, a Tino je osvojio i zlato na WKF U12 kupu u Poreču. „Nakon neizvjesnosti zbog korone, iza nas je ipak odlična sezona 2021./2022. u kojoj je osvojeno čak osam medalja s velikih službenih natjecanja – Europsko prvenstvo i Svjetska liga gdje smo uzeli 2 zlata, 3 srebra i 3 bronce, osam naslova Prvaka Hrvatske i osam medalja s Prvenstva Balkana“, rekao je trener te zahvalio gradonačelnici i Gradu Čakovcu na svakoj potpori i mogućnosti da ova djeca postižu vrhunske rezultate.

Turnir „Međimurje open“ u dvorani GOC-a u subotu 3. rujna

Karatisti su iskoristili priliku da pozovu gradonačelnicu i sve zainteresirane da im se pridruže na tradicionalnom turniru u njihovoj organizaciji. 26. Međunarodni karate turnir „Međimurje open“ održat će se u dvorani Graditeljske škole Čakovec, a kako je izborni za Svjetsko prvenstvo, čakovečki sportaši nadaju se najboljim rezultatima te novim medaljama.

Grad Čakovec