Uspješan vikend – pobjeda Plavih odbojkašica i dvostruka pobjeda Plavih odbojkaša

Odličan vikend je iza peklenički odbojkašica i odbojkaša. Odbojkašice su igrale utakmicu 20. kola protiv Ludbrega dok su odbojkaši igrali predzadnju prvenstvenu utakmicu i polufinale Kupa Međimurja. Obje utakmice su igrali protiv Nedelišća.

Prve na redu bile su odbojkašice. U subotu su igrale domaću utakmicu protiv Ludbrega. Plave su otvorile utakmicu odlično. Od početka utakmicu kontroliraju i u stalnoj su prednosti. Prvi set osvajaju sa laganih i brzih 25:15. U drugom setu je priča bila nešto drugačija. Ludbreg igra odlično u obrani i brzo stvara veliku prednost od 9 poena (11:2). U još nekoliko navrata je Ludbreg imao 9 poena prednosti, ali Plave se ne predaju i polako smanjuju prednost. U završnici seta Ludbreg je još uvijek u prednosti (23:19). Tada Plave počinju igrati odlično u obrani i napadu i dolazi do velikog preokreta. Pekleničke odbojkašice osvajaju sljedećih 6 poena i dolaze do 2:0 u setovima rezultatom 25:23. U trećem setu Plave koriste psihološku prednost i od početka su u velikoj prednosti. Treći set su Plave dobile rezultatom 25:19 i došle do 6. uzastopne pobjede. U sljedećem kolu Plave su domaćin drugoj ekipi Ivanca koji je 2 kola prije kraja osigurao naslov prvaka lige.

Plavi – Ludbreg 3:0 (25:15, 25:23, 25:10)

Plavi: Goričanec, Kolarić, Hranilović, Turk, Srša, Debelec, Škvorc, Končić, Novak, A., I. Mance, Mađarić. Trener: Jurica Novak

Nakon odbojkašica na red su došli odbojkaši. Igrali su predzadnju prvenstvenu utakmicu protiv trećeplasirane momčadi lige Nedelišća. Nedelišće je došlo u oslabljenom sastavu, ali ih Plavi nisu podcijenili i od početka do kraja igraju odlično i dolaze do nove pobjede. Po setovima je bilo 25:14, 25:17, 25:17. Treba istaknuti glasnu podršku navijača na ovoj utakmici pa im se OK Plavi ovim putem zahvaljuje na odličnom navijanju. U zadnjem kolu Plavi dočekuju Žerek. Plavima u ovom meču trebaju 2 osvojena seta kako bi došli do naslova prvaka, podrška će im biti potrebna.

Plavi – Nedelišće Elting 3:0 (25:14, 25:17, 25:17)

Plavi: G., K., J. Novak, Hranilović, Turk, Drljić, Premužić, Šajnović, Šimon.

U nedjelju su odbojkaši igrali utakmicu polufinala Kupa Međimurja, protivnik je bio isti kao i dan prije, Nedelišće. Razlika je bila što se utakmica ovog puta igrala u dvorani Aton u Nedelišću i što su odbojkaši Nedelišća bili kompletniji nego dan prije. Utakmicu su Plavi otvorili vrlo dobro. Od početka su u prednosti, ali prednost nije bila veća od 3 poena. Kod rezultata 16:16 Plavi počinju igrati bolje i dolaze do prvog seta rezultato 25:17. U drugom setu je Nedelišće bolje i u stalnoj je prednosti. Plavi ne mogu pronaći igru kao u prošlom setu pa Nedelišće dolazi do izjednačenja rezultatom 25:20. U trećem setu je bilo slično. Nedelišće igra jako dobro i od početka vodi. Plavi su u cijelom setu u podređenoj poziciji i moraju stizati domaćine. U završnici seta Nedelišće i dalje vodi (23:19). Tada Plavi osvajaju sljedećih 6 poena i dolaze do 2:1 u setovima rezultatom 25:23. Odlično su u tom razdoblju Plavi igrali u obrani i napadu. Četvrti set Plavi igraju odlično dok je igra Nedelišća pala. Rezultatom 25:17 Plavi dolaze do četvrtog seta i do finala kupa, po drugi put u svojoj povijesti. Odlično su igrali peklenički odbojkaši i zasluženo se plasirali u finale. U finalu ih čeka najbolji međimurski klub, Centrometal koji je nedavno osvojio 5. mjesto u 1. hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Utakmica će se igrati 5. svibnja u 17 sati u dvorani OŠ Mursko Središće.

Polufinale Kupa Međimurja

Nedelišće Elting – Plavi 1:3 (17:25, 25:20, 23:25, 17:25)

Plavi: G., H., K., J. Novak, Turk, Hranilović, Drljić, Premužić, Trstenjak, Šimon.

(Jurica Novak, foto Tin Tomanić)