Uspio popravni Rudara u Jalžabetu

Nakon što je u prošlom kolu na svom terenu prosuo bodove u igri sa ekipom Pušćina, Rudar se s prvog ovoproljetnog gostovanja vraća sa  osvojena tri boda. U Jalžabetu je sa 1:2 bio  bolji od domaćina.

Rudar je  cijelu utakmicu bio bolja ekipa te zasluženo nosi bodove iz Jalžabeta. Već od samog početka utakmice dalo se naslutiti da su laporniki ovog puta odlučili uzeti sva tri boda. Krenuli su agresivno ne dozvoljavajući domaćinu  da razvije svoju igru, a brzim dubinskim loptama opasno su ugrožavali domaćeg vratara. U 25. minuti takva  agresivna i napadačka igra urodila je plodom. Naime Karlo Goričanec  uspio je izboriti aut nadomak domaćeg šesnaeserca. Potom je brzo izveo aut i lopta dolazi do slobodnog  Vurušića na nekih dvanaestak metara i on je od prve oštrim udarcem posprema pored nemoćnog domaćeg vratara Špicera. Bilo je to zasluženo vodstvo Rudara od 0:1.

Moramo treći da je Rudar  zgoditak postigao s igračem manje jer se u to vrijeme pružala pomoć  Vedranu Kneževiću, koji se nažalost teže ozlijedio pa je morao iz igre. Koliko je točno teška ozljeda koljena znati će se tek nakon detaljnijeg pregleda.

Nakon toga Rudar je i dalje bolja ekipa, a domaćini  bez ideje kako prekinuti tu dominaciju lapornika.

Tu svoju nadmoć Rudar okrunjuje u 38. minuti  s još jednim zgoditkom Vurušića. Naime nakon izvedenog kornera od strane Varge, Risonjić  vješto propušta loptu, a Vurušić je mirno posprema u mrežu  domaćina ze lijepo vodstvo od 0:2.

Imao je Rudar u prvom dijelu još dvije lijepe prigode nakon pritiska na domaću zadnju liniju, ali bez krajnjeg rezultata. Vodstvom Rudara od 0:2 završava prvi dio utakmice.

Rudar u drugi dio utakmice ulazi sa istom ekipom dok je domaćin u poluvremenu uveo čak četiri nova igrača kako bi pokušao doći do povoljnog rezultata, no  ni to nije pomoglo, jer Rudar je i dalje bolja ekipa te cijelo vrijeme pritišće zadnju liniju domaćina i na taj način stvara prigode za zgoditak, no one nažalost nisu realizirane.  I tako sve do 70. minute,  svi na stadionu samo su očekivali povećanje  Rudarovog vodstva, no kada ne zabiješ to se obično  osveti. Domaćini u 70. minuti dobivaju slobodni udarac na nekih dvadesetak metara. Vrlo dobar udarac završava  na lijevoj vratnici Rudarova gola, a lopta se odbija do slobodnog  Ramosa Da Silve koji loptu posprema u mrežu Rajfa i smanjuje na 1:2.

I tako od jedne  već dobivene utakmice Rudarovci domaćinu vraćaju nadu u povoljni rezultat.  Trener Vugrinec  izmjenama pokušava igru Rudara vratiti na staru kolotečinu. No domaćin svim silama pokušava doći do poravnanja, ali bez rezultata tako da Rudar sasvim zasluženo nosi sva tri boda iz Jalžabeta što je i u konačnici  u zapisnik uveo i delegat ove utakmice Božidar Kolarić. Ovom pobjedom Rudar se učvrstio na osmoj poziciji prvenstvene ljestvice sa 26 bodova, te sad  mirno ove subote dočekuje ekipu Mladosti Kometa iz Preloga na svom igralištu.

Četvrta nogometna međužupanijska liga Čakovec Varaždin, Jalžabet 25. 03. 2018. 17. kolo

NK „ JALŽABET“  – NK“ RUDAR“  1:2 (0:2)

Suci : Dario Velđi, Dražen Sukanec, Robert Kolarić    delegat: Božidar Kolarić

Gledatelja:  150

Strijelci: 0:1 25 ‘Vurušić, 0:2 38′ Vurušić, 1:2 70′ Da Silva

JALŽABET:  Špicer, Petrovečki (46′ Žugec), Friščić (46′ Gomes), Levatić (46′ Pavlic), Prahić (88′ Srpak), N. Srpak, Hanc, Hruško, Car, Kefelja (46′ Da Silva), Vrbek pričuve: Gomes,Da Silva, Pavlic, T. Srpak, Lbaš, Tenčić, Žugec, trener: Mario Ružić

RUDAR: Rajf, Šardi, Vuri (75 ‘N. Šoltić), Vurušić, A. Zadravec, Knežević (27′ Čalopa), Risonjić, F. Novak, Goričanec, Radiković, Varga (70’ M. Šoiltić) pričuve: Stojko(pv), Đuran,  N. Šoltić, Tkalec, M. Šoltić, Čalopa, D. Novak, trener : Damir Vugrinec

(tzekst i foto ZR)