Uređeno odbojkaško igralište u Peklenici

Peklenica je naselje poznato po nafti, ugljenu i – odbojkaškoj tradiciji. Prije točno pedeset godina osnovano je društvo koje je uz nogometni klub iznjedrilo i Odbojkaški klub „Plavi“. Generacije odličnih odbojkašica i odbojkaša srasle su na terenu u centru mjesta, a popularna je, posebno u ljetnim mjesecima, i odbojka na pijesku.

Za svoje zasluge, odlične rezultate, doprinosa svojoj sredini i promicanje ugleda Grada Mursko Središće peklenički su odbojkaši, baš kao i nogometaši, na prijedlog gradonačelnika Dražena Srpaka ove godine dobili i nagradu Lapornik.

Ovih je dana odbojkaško igralište obnovljeno svježim slojem asfalta, postavljeni su novi nosači mreža, mreže, ograda, obnovljeni su koševi za košarku, postavljena su nova dječja igrala, a bit će povučene i linije. Novouređeno igralište obišli su gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik OK Plavi Saša Matić i mlade odbojkašice Anamarija, Lorena, Dora i Iva. Uz obnovljeni društveni dom, vatrogasnu garažu i Vidrov pil, te reprezentativnu staru štrcaljku vatrogasnog društva, centar ovog drugog po veličini naselja u sastavu grada u potpunosti je obnovljen i uređen.

(GMS)