UNATOČ PORAZU RUDAR NIJE RAZOČARAO PROTIV PODRAVINE

Na žalost simpatizera , porazom je Rudar započeo proljetni dio prvenstva 3.HNL -sjever . Iako su  se potajno nadali da bi njihovi dečki uspjeli postići uspjeh protiv jednog od favorita lige, to im nije pošlo za rukom.

Već u prvim minutama utakmice gosti iz Ludbrega su pokazali da su došli uzeti bodove u Središće te odmah na početku imali veliku priliku , ali na njihovu žalost lopta je završila na prečki.

No na prvi pogodak gostiju nije se dugo čekalo.  U 5. minuti kapetan gostiju Nikola Valjak odmjerenim udarcem sa šesnaest metara dovodi goste u vodstvo. To kao da je malo probudilo uspavane domaćine koji polako kreću prema gostujućim vratima. Vrlo brzo se takva igra  domaćinu isplatila pa nakon dobro izvedenog kornera L. Rihtarca  u11. min. lopta se  malo šetala   u gostujućem šesnaestercu dok ju nije prihvatio majstor za postizanje golova D.Šoltić  i vrlo prisebno smjestio u gostujuću mrežu.

I kad su domaći navijači  pomislili da je Rudar krenuo po bolji rezultat gosti sa  dva zgoditka u  16. i 26. min. Maleca i još jednim Valjka povećavaju svoje vodstvo na sigurnih 1 :3. Rudar se i dalje ne predaje te upire sve snage da postigne zgoditak. Nakon neoprezne igre gostujućeg igrača u svom kaznenom prostoru i igre rukom danas ne baš uvjerljivi sudac Stojčević pokazuje na jedanaesterac kojeg sigurno realizira i postiže svoj drugi pogodak  D.Šoltić .

Rezultatom 2 :3 odlazi se na odmor.

Poluvrijeme je Rudar iskoristio kako bi se zahvalio treneru Antonu Srši  na najvećem uspjehu koji je postigao sa ekipom Rudara. Za uspomenu su mu poklonili veliku fotografiju posljednje kvalifikacijske utakmice sa ekipom Plitvice iz Gojanca.

Očekivali smo da će Rudar u drugom poluvremenu uspjeti dostići zaostatak iz prvog poluvremena, ali se to  nije dogodilo. Osvetilo se olako primanje golova u prvom dijelu kao i promašivanje nekoliko izglednih prilika. Imao je domaćin jalovu premoć u drugom poluvremenu, ali bez nekih izglednih prilika pa se tako igra odvijala na sredini terenu .

U sudačkoj nadoknadi u posljednjim sekundama utakmice kad je Rudar krenuo u napad sa svim igračima, gosti jednom školski odigranom kontrom postavljaju konačni  rezultat utakmice  2 : 4 .

 Dvije su stvari po nama danas odlučile utakmicu. Loša igra u obrambenom dijelu kao i prespor protok lopte. Uvjerenja smo da su igrači Rudara ponovili igru kao prošli tjedan sa slovenskim drugoligašem, bodovi im ne bi izmakli. No ništa, slijedeća utakmica je  u Kotoribi sa protivnikom sa kojim se puno lakše nadigravati pa treba očekivati i bolji rezultat.

 

                                                     (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)