Unatoč nešto lošijoj igri, Mura došla do nova tri boda

Vrlo borbenu i živu utakmicu, po dosta teškom terenu odigrali  na SRC „Radovan Oletić – Ratko“  Mura i Šenkovec.  Utakmica s puno propuštenih prigoda, naročito od strane gostiju iz Šenkovca na kraju je ipak zasluženo pripala Muri, jer su uzeli sve ono što su im gosti ponudili.

Inače Mura nije odigrala utakmicu na nivou kako smo ih u zadnje vrijeme navikli gledati.

Gosti dolaze do vodstva od 0:1 već u 8. minuti, a strijelac je lijepim udarcem s vrha  šesnaest metara bio Petar Sanjković.  Vratar domaćih Lajtman bio je nemoćan. Gosti su i dalje bolji suparnik  i stvaraju prigode. Na njihovu nesreću Nikola Munđar u odlučujućim trenucima nije dovoljno priseban te propušta izglednu prigodu za povećanje vodstva. I kako to obično biva neefikasnost se kažnjava. Domaći kreću u napad i jedna dubinska  lopta u 14. min. dolazi do Ivice Telebuha koji je brži od gostujućeg vratara Trstenjaka te poravnava rezultat na 1:1.

Gosti još jednom opasno prijete preko Nikole Munđara međutim domaći vratar Hrvoje Lajtman odlično brani njegov udarac i sprečava novo vodstvo gostiju. Mura ima veći posjed i pokušava  doći pred  gol  gostiju, međutim bili su to dosta jalovi napadi. U 45. minuti utakmice  Šenkovec odigrava lijepu akciju i lopta dolazi do Tiaga Rodriguesa koji sam izlazi pred domaćeg vratara i goste dovodi do novog vodstva od 1:2. Tim rezultatom završava i prvi dio utakmice.

I u nastavku utakmice gosti su  opasniji no ne koriste nekoliko brzih kontranapada za povećanje vodstva  i bilo je pitanje vremena kada će im se to osvetiti. Domaći trener tada u napad šalje stopera Marka Jurovića i već u 72. minuti se vidjelo koliko je to bila dobra odluka. Odličan prodor po desnoj strani izveo je Kristijan Padarić, koji varkom izbacuje svog čuvara iz igre te lijepim ubačajem  pronalazi Marka Jurovića te ovaj loptu šalje u mrežu gostiju za poravnanje na 2:2. Tada polako ekipa Šenkovca počinje padati, i to koriste domaćini koji nakon još jednog prodora po desnoj strani  preko Tina Hačeka u 78. minuti dolaze do vodstva od 3:2. Imali su gosti kod tog zgoditka primjedbe da se radilo o navodnom zaleđu, međutim suci to nisu tako vidjeli i tako domaćin dolazi do nova  tri boda što ih vodi na visoko 3. mjesto.

Domaćinu zasluženi bodovi zbog borbenosti i efikasnost, dok gosti mogu biti ljuti sami na sebe, jer sami su si krivi što se u Šenkovec vraćaju bez bodova.

  1. međimurska nogometna liga Skupina „B“, 02.04. 2018., Hlapičina , 19. kolo

NK „MURA“ Hlapičina – NK „ŠENKOVEC“ Šenkovec    3:2 (1:2)

Suci: Bojan Juras, Ivica Horvat, Marko Kraljek  delegat: Slavko Novak

Gledatelja: 150

Strijelci:  0:1 8′ Sanjković , 1:1 14′ Telebuh,  1:2 45′ Tiago, 2:2 72′ Jurović, 3:2 78′ Haček

NK“MURA“: Lajtman, Jurović (88′ Vrbanić), Podvez, Čurin (46′ Rožman), Stojko, Padarić, Haček,Varga (82′ Vršić), Telebuh, Srša, Bistrović (58′ Perčić) pričuve: Vrbanić, Rožman, Sakač,Perčić,Vršić,  trener : Ivan Zobec

NK „ŠENKOVEC“: Trstenjak, Bohanec,Tkalčec, Berdin, Munđar ( 82′ Brkić), Almeida, Sanjković (83 ‘ Domunkoš), Gregorinčić, Tiago (80’ Zdolec) ,Radiković, Mihalic pričuve: Cilar, Domunkoš, Zdolec, Brkić, trener: Vladimir Pavleković

(tekst i foto ZR)