Unatoč lošoj igri Rudaru nova tri boda

Nije bilo lako sastaviti ekipu za današnju utakmicu s ekipom Zelengaja treneru Rudara Antonu Srši. Naime Antonio Zadravec odrađivao je kaznu akumulirani žutih kartona, a na listu već prije ozlijeđenih  Filipa Novaka i Matije Zadravca pridružio se i Denis Levačić. I ekipe s puno širim kadrom igrača nego što ima Rudar, jako bi osjetile neigranje čak četvorice prvotimaca. Tako je i Rudar u susretu s ekipom Zelengaja odigrao dosta lošu utakmicu te je zahvaljujući samo jednom dobrom ubačaju iz slobodnog udarca Marka Šoltića i još boljoj reakciji Danijela Levačića, te odličnog udarca glavom došao zasluženo do tri boda.

Lijepi i sunčani dan kao da je uspavao igrače obiju ekipa, te su prvi dio odigrali mlako, bez nekih žestokih okršaja kao da se radi o prijateljskoj, a ne prvenstvenoj utakmici. Rudar je još nešto pokušavao odigrati u toj rastrganoj  i za oko nimalo lijepoj utakmici. Gosti potpuno neopasni iako njihov napad spada u red najopasnijih u ligi po efikasnosti. Jedni i drugi pokušavali su dugim loptama ugroziti protivnički gol, no  to im nikako nije polazilo za rukom.

Rudar je  pokušavao udarcima iz daljine, ali bez konačnog rezultata.  Bez zgoditaka je završio prvi dio ove ne baš previše zanimljive utakmice.

U drugi dio Rudar ulazi odlučnije no nedovoljno da se ozbiljnije ugrozi gol gostiju. U pojedinim trenucima igre, naročito u onim akcijama pred suparničkim golom čini se da su Rudarovci previše egoistični te jednostavno  međusobno dovoljno ne surađuju. Kada se tome pridoda pomanjkanje trke kao na današnjoj utakmici, onda se ova tri boda čine velikim kao kuća s obzirom na prikazanu volju i htijenje (čast iznimkama ).

Kao što smo već rekli jedini zgoditak utakmice postigao je  Danijel Levačić nakon lijepog ubačaja M. Šoltića iz slobodnog udarca, te njegovog visokog skoka i udarca glavom u 66. minuti utakmice. Do kraja utakmice Rudar je imao još nekoliko prigoda, a najbolju nije iskoristi Ivan Risonjić kada njegov vrlo dobar udarac unutar šesnaest metara odlično brani gostujući vratar Sven Rede.

Recimo još da ovu ne previše tešku utakmicu za suđenje odlično je odradila sudačka trojka iz Varaždina na čelu s Dubravkom Pavlićem  s čime su se složili i predstavnici obiju ekipa.

Rudar sljedeću utakmicu igra kod ekipe Bednje iz Beletinca koja se momentalno nalazi na 6. mjestu sa samo tri boda zaostatka iza Rudara, koji je momentalno na petom mjestu s 18 bodova. U tom malom derbiju sigurno je da će Rudar morati pokazati puno bolju i borbeniju igru želi li se sa tog gostovanja vratiti neporažen.

Ono što nas je posebno obradovalo na toj utakmici svakako je povratak na sportske terene Luke Čalope, nakon punih šest mjeseci izbivanja zbog teške povrede.

4. nogometna liga skupina Čakovec – Varaždin Igralište Šuderka 9. kolo

NK RUDAR-NK ZELENGAJ   1:0 /0:0/

Suci: Dubravko Pavlić, Robert Remar i Bruno Premužaj / svi Varaždin/

Delegat: Stjepan Perko /Lopatinec/

Strijelac: 1:0  66′ Danijel Levačić

Gledatelja:  150

RUDAR:

Rajf ,Šardi, N.Šoltić (63’Tkalec), Vuri, Vurušić (78’Čalopa), Knežević, M. Šoltić, Risonjić, Goričanec, Radiković, Dan. Levačić (88′ D. Novak)

Pričuve: Stojko, Den. Levačić, Tkalec, Čalopa, D. Novak

Trener: Anton Srša

ZELENGAJ:

Rede, Martinez, Žitnjak, Simao Da Cunha (70’Vrbanić), Queiroz Costa (57’Vugrinec), Šelek, Horvat, Soldatek, Ismajlovski (71’Leskovar), Đunđek, Bešenić

Pričuve: M.Vrbanić, I.Vrbanić, Leskovar, Vugrinec, Jurinić

Trener: Zoran Ivančić

(tekst Z. Rihtarec, foto  Tin Tomanić)