Unatoč dobroj predstavi Rudar minimalno poražen u Ždralovima

U utakmici 2. kola 3. HNL Sjever Rudar je poražen u Ždralovima kod jednog od favorita prvenstva  rezultatom 2:1.

Treba odmah na početku reći da su „laporniki“ odigrali jednu dobru pravu prvenstvenu utakmicu, nešto sasvim suprotno od one u prvom kolu protiv ekipe Virovitice, te sigurno zaslužili barem bod, ako ne i nešto više.

Prvi dio utakmice završio je bez zgoditaka, iako ih je moglo biti no briljirali su vratari Rajf i Srbljanović.

Domaćin je imao dvije izrazite prigode no Mario Rajf je u obje situacije fenomenalno reagirao te spasio svoju mrežu.  Kevin Nedeljko imao je najpovoljniju prigodu za Rudar u prvom dijelu kada je odlično pucao glavom te gađao suprotni kut gola domaćeg vratara, no ovaj put je i domaći vratar Srbljanović spasio sigurni zgoditak.

Drugi dio utakmice započeo je u ravnopravnoj igri no u 59. minuti nakon odlično izvedenog slobodnog udarca s nekih tridesetak metara domaćeg igrača Bošnjaka lopta pogađa stativu i odbija se do domaćih igrača koji je nakon drugog pokušaja preko Kamge pospremaju u mrežu.  Rudar  se ne predaje nakon primljenog zgoditka već pokušava poravnati rezultat no Nedeljko propušta prigodu za poravnanje. Prigodu za poravnanje propušta i Dario Šoltić. Ipak u 76. minuti  Roberto Skoliber  vješto koristi nesporazum u domaćoj obrani te prebacuje domaćeg vratara Srbljanovića  i poravnava rezultat na 1:1.

Nakon  tog poravnanja Rudar je bolja ekipa, ali što to vrijedi kada u 79. minuti slijedi još jedna neopreznost u obrani Rudara kada nakon oštrog ubačaja Ostrmana pred vrata Rajfa  na drugoj stativi sam ostaje Vrbanić i posprema loptu u mrežu nemoćnog Rajfa.  Do kraja utakmice Rudar je pokušavao poravnati rezultat i imao i neke prigode, ali nažalost do željenog boda nije došao iako ga je po nama apsolutno zaslužio.

Tijekom cijele utakmice gledali smo ravnopravni  susret dviju podjednakih ekipa i možda bi neodlučan ishod bio najpravedniji. Ali nogomet je takva igra gdje je i sreća veliki faktor, a ako još kod toga imaš i lagani poguranac, evo rezultata. Kad govorimo o pogurancu mislimo na suca Horvata i njegovu ekipu koja nije baš blistala na ovom susretu.  Ako se na utakmici izvrši devet izmjena, te se u nekoliko navrata pruža liječnička pomoć od nekoliko munuta onda sudačka nadoknada od tri minute svakako nije adekvatna. Ne  želimo govoriti o onom laganom navlačenju za domaćina u svakoj iole sumnjivoj situaciji.

No recimo nisu suci krivci za poraz Rudara, ali da su mogli biti objektivniji, mogli su.

Pred Rudarom su sada dvije domaće utakmice s ekipama Radnika i Varteksa, koje apsolutno mogu promijeniti  ovaj pomalo neugodan start s dva poraza, jer utakmicom u Ždralovima ekipa je pokazala da može, i da u njoj ima potencijala.

3. HNL Sjever 2020/21.

MLADOST Ždralovi – RUDAR  2:1(0:0)

Suci: Jasmin Horvat, Tomislav Hudika, Bruno Premužaj, Matija Presečan delegat: Tomislav Kučina

Strijelci: 1:0 59′ Kamga, 1:1 76′ Skoliber, 2:1 79′ Vrbanić

Gledatelja: 150

MLADOST: Srbljanović, Resler(46’Kočiš), Jakšić(68′ Vučak), Vrbanić, Katuša, Yansane, Mlinarić, Kožarić(68’Ostrman), Kamga(77′ Mamić), Hajdarović, Bošnjak pričuve: Marinković, Vučak, Kočiš, Mamić, Ostrman, Bošnjak, Buzuk trener: Nikola Papac

RUDAR: Rajf,Šardi, Mesarić, Vurušić( 46′ M. Šoltić), Patafta(58′ D. Šoltić), Zrna(81′ Lesar), Nedeljko(58′ M. Zadravec), Zeljko, Vinko, Skoliber, Vaš(68′ A.Zadravec) pričuve: Kovač, Lesar, Radek, A. Zadravec, M. Šoltić, D. Šoltić, M. Zadravec trener: Dražen Škvorc

(tekst i foto: zr)